The Dragon Quest 3 HD-2D rimejk stiže za Switch, Xbox Series X/S, PS5 i PC

Square Enix je uglavnom ćutao o Dragon Quest 3 HD-2D rimejku otkako je najavljen pre tri godine, ali izdavač je sada otkrio na kojim platformama će igra biti dostupna. Kada konačno bude stigla, moći ćete da je igrate na Nintendo Switch-u, PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC-u (preko Steam-a).

PCPress.rs Image

Vizuelni napredak uz HD-2D tehnologiju

Otkako je Square Enix počeo koristiti svoju prepoznatljivu HD-2D tehnologiju sa igrom Octopath Traveller, kompanija ju je upotrebila u nizu naslova, uključujući nastavak te igre, Triangle Strategy, rimejk igre Live A Live i opernu scenu iz Final Fantasy VI Pixel Remaster-a. Na osnovu trejlera za otkrivanje iz 2021. godine, HD-2D engine će doneti ozbiljan vizuelni napredak za Dragon Quest 3, skoro tri decenije nakon što je originalna igra stigla 1988. godine.

Datum izlaska i dodatne informacije

Nova verzija možda nije daleko od izlaska. Teaser je sugerisao da se Dragon Quest 3 HD-2D rimejk “bliži,” nekoliko meseci nakon što je kreator serije Yuji Horii rekao da je testira. Sa Summer Game Fest-om i svim povezanim događajima koji su iza ugla, mogli bismo uskoro saznati više detalja o njoj.

Square Enix je objavio teaser na Dragon Quest Day, koji obeležava godišnjicu prve igre u serijalu koja je debitovala u Japanu 1986. godine. Horii je iskoristio priliku da pruži manji ažuriranje o sledećem glavnom naslovu. Square Enix je najavio Dragon Quest XII: The Flames of Fate 2021. godine, ali još uvek nema naznaka o datumu izlaska. Ipak, Horii želi da igra dostigne legat ključnih kreatora Dragon Quest serijala, Akira Toriyama-e i Koichi Sugiyama-e.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *