BIZIT plus

TikTok zvezde zarađuju do milion dolara po postu

Sećate se dana kada su blogeri mogli da zarade veliku količinu novca za sponzorisane postove? Kasnije se to preselilo na društvene mreže, gde su oni koji su bili posebno popularni na platformama poput Instagrama takođe mogli da zarade velike svote, ali sada izgleda da prelazimo na novu platformu: TikTok.

PCPress.rs Image

Za one koji nisu upoznati, TikTok je aplikacija za muzička društvena mreža koja potiče iz Kine. Omogućava korisnicima da stvaraju zabavne video zapise uz muziku i plešu na njih. Međutim, sada se čini da je od zabavne platforme postala ona koja bi mogla biti posebno unosna za najpopularnije. Istraživači tržišta procenjuju da bi neki od najpopularnijih korisnika mogli da naplate čak milion dolara po postu koji objave.

Koliko morate biti popularni da toliko zaradite?

Na primer, istraživači veruju da bi Aashika Bhatia, 19-godišnja indijska glumica, koja trenutno ima preko 14 miliona pratilaca a iz dana u dan ta brojka je sve veća, mogla potencijalno da naplati 0,005 USD po pratiocu za sponzorisane postove. Pod pretpostavkom da nekako uspe da sakupi svih 194 miliona korisnika na platformi, mogla bi da zaradi blizu jednog miliona dolara po postu.

@aashikabhatiaTrash or Trend? ♥️🤮♬ Trash or Trend – Indian Edition – Tathaagat

Iako se to može činiti kao mnogo novca, James Whatley, strateški partner u marketinškoj agenciji Digitas UK kaže: „Zapravo mogu poverovati u te brojeve ako pogledate koliko je novca otišlo na Instagram. TikTok je nova stvar i velike količine novca odlaze tamo. Najbrži način da privučete pažnju na TikTok-u jeste da uticajni influenser promoviše vaše video zapise. Baš ove nedelje TikTok i Fortnite najavili su partnerstvo gde će se nadmetanje u plesu sa TikTok-a rekreirati u Fortnite-u.”

Pročitajte i:  Instagram: Sada možete da ispravljate greške u porukama

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

One thought on “TikTok zvezde zarađuju do milion dolara po postu

Comments are closed.