Titanium Yoga laptop će imati tehnologiju za osetljivost sile

Do danas je Senselova tehnologija osetljivosti sile pronađena samo u njihovom Morph proizvodu, ali na CES 2021, kompanija je pokazala touchpad koja bi se mogao pojaviti u prenosnim računarima druge kompanije. Sada je Sensel najavio da će prvi proizvod koji će koristiti njegovu tehnologiju biti Lenovo najtanji ThinkPad, X1 Titanium Yoga.

PCPress.rs Image

Novi touchpad omogućava izradu tanjih laptopova

Sensel-ov ultratanki senzor može sa velikom tačnošću da otkrije X i Y položaj, a takođe vrši osetljivost sile u Z smeru. Ovo omogućava dramatično smanjenje debljine uređaja, što ga čini prihvatljivim rešenjem kada je u pitanju izrada tanjih laptopova i ultrabook-ova.

Što se tiče samog ThinkPad X Titanium Yoga, ima debljinu svega 11,5 mm i težak je 2,54 kilograma. Sadrži Intelove procesore Core i7 vPro 11. generacije, do 16 GB RAM-a, 1 TB PCIe SSD disk, 5G povezivost i dva Thunderbolt 4 porta. Od ostalih specifikacija, laptop će imati 13,5-inčni ekran sa rezolucijom od 2.256 x 1.504 px i sa podrškom za Dolby Vision. Dolazi po ceni od 1,899 dolara. Za razliku od Apple-a, vrlo mali broj proizvođača prenosnih računara ima precizne touchpad-ove. U tom smislu, biće zanimljivo videti kako će sve ovo pokazati u praksi, jer će od toga zavisiti hoće li i drugi proizvođači potražiti usluge od Sensel-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

One thought on “Titanium Yoga laptop će imati tehnologiju za osetljivost sile

  • 27. 01. 2021. at 12:57
    Permalink

    “težak je 2,54 kilograma” – ne, tezak je skoro pola od toga

Comments are closed.