TomTom dodaje društveno umrežavanje GPS navigaciji

PCPress.rs ImageTomTom kompanija, poznata po GPS navigaciji, svojim uređajima je dodala mnoštvo novih funkcija, uključujući i pristup socijalnim mrežama. Sada korisnik može preko tweetera da pošalje očekivano vreme dolaska na odredište! Novi servisi Search & Go LIVE uključuju korišćenje Expedie, TripAdvisora i Yelpa, a time i pristup online prikazima najboljih ruta i kako stići do njih.

„Znamo da korisnici žele da budu povezani – kod kuće, na poslu i svuda između. Dodavanjem opcije twitovanja očekivanog vremena dolaska na odredište i njihove trenutne lokacije, kao i pristup online servisima, TomTom donosi nov način povezivanja sa automobilom, bez ugrožavanja bezbednosti putnika,“ napominje Korni Vigreuks iz TomToma.

Twitovanje se podešava pre početka puta. Poruka je predefinisana pre kretanja, da bi se vozač bio koncentrisan na vožnju. Procenjeno vreme dolaska se stalno proračunava u zavisnosti od stanja na putu i brzine kretanja vozila. Sve funkcionalnosti su opcione – mogu se uključiti ili isključiti, u zavisnosti od želja korisnika.

Nove funkcionalnosti će biti dostupne za online preuzimanje od oktobra 2011. godine, bez doplate.

Izvor: TomTom

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: