Top 50 2019 – Dodelili smo specijalna priznanja

Nije sve u najboljem nastupu. Postoje oni koji su omogućili da nastupi budu delotvorniji, koji su pokrenuli neku širu priču, koji su postavili infrastrukturu tako da omoguće uspeh drugih, ili koji su pak izuzetno puno uticali na određenu oblast. Njima PC Press dodeljuje posebne nagrade u okviru Top 50 konkursa. Ovo je naš izbor specijalnih nagrada, koje smo dodeljivali na osnovu procene ko je izuzetno uticao u određenim oblastima važnim za razvoj domaćeg interneta i nastupa na njemu. 

 

PCPress.rs Image

Nagrada publike

Bajko

Japanski animirani filmovi su sve popularniji u Srbiji. Nagradu za najbolji on‑line nastup u 2019. godine je, po mišljenju publike, zaslužio YouTube kanal Bajko koji okuplja ljubitelje manga i anime serija. Za ovo prestižno TOP 50 priznanje “borilo” se deset sajtova, aplikacija i naloga na društvenim mrežama, glasanjem na Facebook stranici PC Press‑a. Zajednica okupljena oko kanala Bajko pokazala je najveću posvećenost i svojim brojnim glasovima obezbedila ubedljivu pobedu svom kandidatu.

Digital Edu

Endava

Endava je tehnološki gigant koji zapošljava 6000 ljudi na tri kontinenta, a u Srbiji posluje od 2015. godine sa više od 500 zaposlenih. Prepoznati su kao odličan poslodavac i za sebe kažu da je njihova filozofija vrlo jednostavna jer su fokusirani na uspeh ljudi. Osmilili su sistem za razvoj karijere koji prati napredak i individualne potrebe svakog zaposlenog, a znanje permanentno dele kroz radinoce i obuke. Ne zaboravljaju ni širu zajednicu pa redovno učestvuju a često i iniciraju različite aktivnosti za kvalitetnije obrazovanje IT stručnjaka. Kroz donacije fakultetima aktivno pomažu razvoj obrazovnog sistema u Srbiji.

Pročitajte i:  Top50 2023: Facebook stranica Eko straža osvojila Nagradu publike

Digital Innovation

McDonald’s

Vodeći lanac brze hrane u svetu i jedna od deset najvećih stetskih kompanija, McDonald’s u Srbiji postoji od 1988. godine. U dvadeset osam restorana širom Srbije svakog dana isporuče desetine hiljade obroka. Sinonim su za brzu i ljubaznu uslugu, koju neprekidno unapređuju. Početkom 2019. godine pokrenuli su aplikaciju za deljenje kupona za popuste, a onda inovatnivnim digitalnim rešenjem zamenili papirne kupone. Popust se ostvaruje prilikom naručivanju hrane na digitalnom kiosku, čime je potpuno digitalizovano naručivanje i preuzimanje hrane u restoranima, a može se koristiti i pri naručivanju na kasi. Za samo godinu dana, aplikaciju je u Srbiji preuzelo više od 100.000 korisnika.

Digital Link

Go4Yu

Go4YU je inovativna tehnološka kompanija u vlasništvu Telekoma Srbija, koja pruža usluge televizijske distribuicje i telefonije našim ljudima u inostranstvu. Kroz usluge Go4TV i Go4YU Calling, pod veoma povoljnim uslovima korisnicima u dijaspori obezbeđuju kvalitetno i legalno praćenje velikog broja EX YU televizijskih kanala, te kristalno jasne telefonske razgovore. Korisnici u Americi, Kanadi, Švajcarskoj i zemljama Evropske unije mogu na svim uređajima da prate više od 250 EX YU kanala i razgovaraju telefonom sa svojima u Srbiji po ubedljivo najpovoljnijim cenama na tržištu, uz obračunski interval od jedne sekunde.

Pročitajte i:  Pratite online ceremoniju svečanog proglašenja Top50 2023 dobitnika!

RNIDS

Narodni muzej

Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” koja upravlja registrom naziva nacionalnih internet domena .RS i .??? i brine o tome da oni besprekorno funkcionišu, svoje priznanje za 2019. godinu dodeljuje sajtu “Narodnog muzeja”. Čuvajući multikulturno nasleđe našeg naroda, “Narodni muzej” na internetu primarno koristi ćirilično pismo zbog čega RNIDS priznanje TOP50 dodeljuje upravo ovoj važnoj kulturnoj ustanovi.

Web pionir

Yunet

Yunet International još od 1994. godine, kao prvi komercijalni Internet servis provajder u našoj zemlji, neprekidno razvija internet servise, stavljajući u prvi plan brigu o korisnicima. Tokom 25 godina uspešnog rada prepoznati su kao pouzdan partner za usluge Interneta, hostinga, multimedije kao i cloud poslovnih rešenja. Posvećen i stručan tim je njihova najveća vrednost. Povodom 25 godina uspešnog rada nagrađeni su specijalnim priznanjem Web Pionir.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,