Tor Project otpušta trećinu svojih radnika

Kompanija koja stoji iza jednog od najpoznatijih browser-a koji štiti privatnost korisnika, Tor, najavila je da je primorana da otpusti trećinu svojih radnika. Sa trenutnih 35 zaposlenih, ubuduće će u kompaniji ostati samo 22 radnika. Ovo je samo još jedan od primera kako COVID-19 utiče na poslovanje IT kompanija.

PCPress.rs Image

Kriza se oseća među crowd-funding projektima

U slučaju Tor Project-a, neprofitne kompanije koja svoje finansiranje zasniva isključivo na donacijama korisnika, smanjenje donacija, znači i direktno smanjenje finansijske stabilnosti kompanije. Izvršni direktor kompanije Isabella Bagueros, rekla je da je ova odluka bila teška, ali da je to bio jedini način da u ovakvim uslovima Tor projekat nastavi da se razvija.

Za one koji ne znaju, Tor Project sastoji se od Tor browser-a i Tor anonimne mreže, besplatnih i open-source projekata dizajniranih da korisnike sačuva od praćenja i hakerskih napada. Ovaj projekat podržavaju američka Vlada, Human Rights Watch, Univerzitet u Kembridžu, Googl, Electronic Frontier Foundation, mnoge druge organizacije,kao i milioni privatnih korisnika širom sveta.

Izvor: NotebookCheck

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,