BIZIT plus

Trackball se vraća – Logitech MX Ergo

Logitech je 6. septembra predstavio Logitech MX ERGO, bežični trackball miš koji povećava udobnost i preciznost u radu. Prethodni model trackball miša predstavljen je pre gotovo deset godine, te dugo očekivani MX ERGO dolazi sa jedinstvenim podesivim zglobom, preciznim praćenjem i moguće ga je povezati sa više uređaja.

PCPress.rs Image

Ideja za ovaj model trackball-a potekla je od korisnika koji su na razne načine dolazili do željenog nivoa udobnosti tokom rada sa mišem, te uz pomoć različitih podmetača dobijali odgovarajući ugao. Tako MX ERGO smanjuje naprezanje mišića za 20% u odnosu na standardne modele, a pomoću podesivog postolja možete da poveća ugao do 20 stepeni, što utiče na pravilnije držanje zgloba. Anatomski oblik daje potporu šaci i prstima, dok mekana guma na površini osigurava udobno i dobro prijanjanje tokom dugotrajnog korišćenja.

MX ERGO nudi i najnoviju tehnologiju praćenja, omogućava bržu i precizniju navigaciju sa mogućnošću trenutnog menjanja brzine i tačnosti kursora za optimalnu kontrolu pritiska tastera. LED svetlo radi kada je uključen precizni način rada, što daje idealnu kontrolu pomoću „kuglice za praćenje“. Dolazi uz punjivu bateriju, koja traje do četiri meseca, u zavisnosti od načina korišćenja, a zahteva oko minut vremena da se napuni kako bi miš mogao da radi ceo dan.PCPress.rs Image

Ovaj model miša radi uz pomoć opcija Logitech Easy-Switch i LogitechFlow, koje je moguće besplatno preuzeti kao deo softvera na Logitech Options. Korišćenje miša na više računara se tako podiže na novi nivo, pa je omogućeno prebacivanje sadržaja između dva kompjutera samo jednim mišem, te kopiranje i nalepljivanje sadržaja, slika ili dokumenata. Miš je napravljen tako da može da funkcioniše sa ostalim Logitech proizvodima iz premium segmenta, kao što je Logitech CRAFT, prva tastatura s okretnim tasterom, prezenter Logitech Spotlight Presentation Remote ili zvučnici Logitech MX Sound.PCPress.rs Image

U prodaji se očekuje od septembra, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 109 evra. Dodatne informacije o karakteristikama i funkcijama možete pronaći na Logitech.com, blogu ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Facebook komentari: