Traži se 50 tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

Počeo je proces registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi koji organizuje konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte. Projekat pod nazivom CE Technology Fast 50 u Srbiji se sprovodi jedanaestu godinu zaredom, dok se na području centralne Evrope sprovodi već osamnaest godina.

PCPress.rs Image

Postoje tri kategorije a prva je „Technology Fast 50” i ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržom stopom rasta prihoda u centralnoj Evropi u poslednje četiri godine (2014-2017.). Za plasman na ovu rang listu, 50 najbrže rastućih (Fast 50), kompanija mora da ostvari minimum 50 hiljada evra prihoda godišnje u prve tri godine koje se posmatraju (2014, 2015. i 2016.) i 100 hiljada evra u 2017. godini. U kategoriji Zvezde u usponu (Rising Stars), mogu da konkurišu mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od četiri godine, a najbolji se rangiraju na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje tri godine. Kompanije moraju da ostvare godišnje prihode od minimum 30 hiljada evra u poslednje tri godine (2015 – 2017.). Kompanije iz tehnološkog sektora same se prijavljuju na konkurs za sve kategorije, a 50 najbolje plasiranih rangiraće se na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje četiri godine, čime kompanije dokazuju kontinuiran i brz rast.

Treća kategorija je „Velikih pet”, u koju će biti uvrštene samo one kompanije čiji su prihodi u 2017. godini bili veći od 25 miliona evra, a ostali kriterijumi za učešće su isti kao za kategoriju „50 najbrže rastućih“. Ove godine biće dodeljene dve specijalne nagrade, od kojih je jedna za „najznačajniju inovaciju“ koja se dodeljuje kompaniji koja razvija jedinstven i inovativan proizvod ili pruža usluge koje imaju revolucionaran uticaj na tržište. Pobednik ili pobednici će biti izabrani na osnovu procene nezavisnog žirija. Pedeset kompanija koje se budu plasirale na listu za centralnu Evropu automatski će biti nominovane za takmičenje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regionu (Evropa/Bliski Istok/Afrika) ukoliko budu ispunile kriterijum za ovu listu, a to je 50 hiljada evra godišnje u prve tri godine koje se posmatraju (2014,2015. i 2016.) i minimum milion evra prihoda u 2017. godini.

Da bi se prijavili na konkurs potrebno je da se kompanije registruju na veb stranici www.deloitte.com/cefast50, gde možete saznati više informacija o svim kriterijumima koje bi kompanije trebalo da ispune kako bi se plasirale na neku od pomenutih lista. Proces registracije se završava 31. jula 2018. godine, a rang liste će biti objavljene u oktobru 2018. godine. 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,