Tuck: “Čarlston za Ognjenku” osvojio tri nagrade

str12srpNa upravo završenom, trećem po redu internacionalnom filmskom festivalu  “Ibiza”, najgledaniji srpski film u 2008. godini “Čarlston za Ognjenku” (Tears for Sale) osvojio je čak tri nagrade.
Nagradu za najbolju mušku ulogu osvojio je Nenad Jezdić, za najbolju scenografiju Veljko Despotović, dok je specijalnu nagradu žirija dobio reditelj filma Uroš Stojanović  za  „ekranizaciju kompleksne priče u sferi suptilnih ljudskih vrednosti“ .
Ibiza je novi, mladi  festival čiji značaj velikom brzinom raste u svetu brojnih filmskih festivala. Kredibilitet mu, osim odličnih filmova, daju i pokrovitelji – velika svetska fimska imena poput Terija Giliama, Ser Alana Parkera, Bigas Lune, Dzona Hurta, Andzela Molina…..
Film “Čarlston za Ognjenku” je već ovenčan nagradom za najbolji film na ovogodišnjem internacionalnom festivalu u Varšavi u selekciji „Free Spirit“, a učestvovao je i na prestižnim festivalima u Torontu, Santa Barbari, Hong Kongu, Sofiji,  Vašingtonu…
Producentska kuća Blue Pen sa radošću prima ova priznanja, kao uspešan uvod u svetsku distribuciju, koja počinje 24. juna u bioskopima Pariza, a nastavlja se i u zemljama bivše Jugoslavije, Velikoj Britaniji, Australiji i mnogim drugim.

Izvor: Tuck Vision

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,