Računari i Galaksija

Tuck: L’Oreal Paris Cinemania počinje 29. oktobra

cinemaniaOve godine, imali smo sreću da uspemo da obezbedimo filmove sjajnih autora kao što su: Pedro Almodovar, Stiven Soderberg, Đuzepe Tornatore, Džon Vu, Majkl Mur. Znajući da publika u Beogradu i Novom Sadu zna da prepozna kvalititet, okosnicu programa će činiti baš najnoviji naslovi pomenutih režisera. Posebno moramo istaći da smo, uprkos svetskoj krizi i problemima, uspeli da obezbedimo čak 24 premijerna filma. Za poređenje, prosle godine bilo je 17 premijera, a 2007. godine ukupno 23 premijere.

Takođe, veoma važno je i to da ćemo imati čak 10 ili 11 filmova koji verovatno nece imati naknadnu distribuciju, pa projekcije tih filmova predstavljaju jedinu šansu za gledanje istih na velikom platnu. Za pojedine od ovih deset filmova se može reći da spadaju u najznačajnije na samoj reviji (“Informant”, “Capitalisam”).

Reviju će 29. Oktobra u 19:30 časova otvoriti novi film Pedra Almodovara pod nazivom “Prekinuti zagrljaji”. Do 7. Novembra (kada je zatvaranje u Novom Sadu, gde revija počinje i završava se dva dana kasnije), publika će imati priliku da vidi ukupno 55 filmova, od čega 24 premijerna i sve to u ukupno 84 projekcije (62 u Sava Centru i 22 projekcije u Novom Sadu). Reviju će zvanično zatvoriti film “Kapitalizam – ljubavna priča”, kao najnovija provokacija M. Moora i tema za razmisljanje nakon zavrsetka revije svim gledaocima …

Naše drage dame stavili smo na prvo mesto, pa će one, nadamo se, odvojiti vremena da uživaju u filmovima “Prekinuti Zagrljaji”, “Baria – kapija vetrova”, “Neočekivana Ljubav” i “Džuli i Džulija”, uz svoje omiljene zavodnice Penelope Cruz, Moniku Beluči, kao i ženske zgode i nezgode Dženifer Eniston i Meril Strip, a takođe i u društvu proverenih filmskih zavodnika Antonija Banderasa, Raula Bove, Liam Nisona, Arona Ekarta.

Na posebno mesto bismo izdvojili film “Doušnik” S. Soderberga, sa veoma aktuelnom tematikom. Ovu intrigantnu priču na veliko platno donosi briljantni Met Dejmon.

Za one koji žele da se dobro nasmeju, naša preporuka je da to urade na reviji L’Oreal Paris Cinemania uz Vinsa Vona, Endi Garsiju, Niju Vardalos (Moja velika pravoslavna svadba) u filmovima “A kad brak nije lak”, “Moja velika grčka avantura” i “Gradsko ostrvo”. 

Ljubitelji akcije će imati priliku da pogledaju na velikom platnu filmove “Bitka kod Crvene Stene” – istorijski spektakl sa budžetom od 80 miliona dolara, rađenom po istinitom događaju iz kineske bogate istorije, zatim akcioni SF “Surogati”, kao i pravi akcioni film “Gejmer” uz zvezde kao što su Brus Vilis, Džerard Batler, Kris Evans itd.

Nismo zaboravili ni ljubitelje uzbuđenja, pa će za plašenje istih biće zaduženi Denis Kvejd, sjajni Vudi Herleson i, verovali ili ne, neodoljiva Megan Fox, u filmovima “Opasna Dženifer”, “Pandorum” i u horor komediji “Dobrodošli u Zombilend.

Svi fanovi nedavno preminulog Majkla Džeksona imaće posebnu priliku da pogledaju koncertni dokumentarac “M. Jackson This Is It” samo dan posle svetske premijere. Film će biti prikazan u posebnom terminu pre zvaničnog otvaranja 29. Oktobra u 17:00 h, a sve koji tada dođu očekuje posebno iznenadjenje. Osim pomenutog filma, tu su u popodnevnim terminima od 17:00h i rimejk filma “Fame” (Slava) kao i tinejdž mjuzikl “Bandslam” (Borba bendova).

Svakako treba pomenuti i filmove EX YU Oskarovca Danisa Tanovića “Trijaža”, kao i Bertrana Tavernijea “U izmaglici” i Džuli Delfi “Grofica”. To će biti jedinstvena prilika da se ti filmovi pogledaju na velikom platnu, pošto naknadne distribucije najverovatnije neće biti.

Naravno, ovogodišnju (sedamnaestu po redu) L.P.C. ne bi bilo moguće organizovati bez podrške ostalih kolega distributera :

TARAMONT – 6 filmova
CINEARS – 2 filma
MILENIUM – 2 filma
MEGACOM – 1 film
TUCK – 13 filmova,
kao ni bez pomoći Sava Centra i Bioskopa Spens u Novom Sadu.

Od premijernih filmova u naknadnu distribuciju neće ići čak 10 filmova, pa pozivamo sve da iskoriste priliku.

Izvor: Tuck Vision

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,