Tuck: Objavljene nominacije za Zlatni Globus

5nw20k3r.jpgNajnovije filmsko ostvarenje reditelja Džejmsa Kamerona, film ‘’Avatar’’, nominovan je u kategoriji “najbolji film”, dok se muzička numera iz filma, “I Will See You” nalazi u nominacijama za najbolju originalnu pesmu. Zaslužni za muzički aranžman pesme su Džejms Horner i Simon Franglen, dok tekst potpisuje Kuk Harel. Džejms Horner je takođe ušao u uži izbor za najbolju originalnu muziku iz filma.

U kategoriji najbolje komedije se nalazi i potpuno otkačen film ‘’Mamurluk u Vegasu’’ koji je letos oduševio i našu publiku. Takođe i film ‘’Džuli i Džulija’’ sa Meril Strip i Ejmi Adams u glavnim ulogama, koji je premijerno bio prikazan na ovogodisnjoj L’Oreal Paris Cinemaniji a i dalje se nalazi na repertoaru bioskopa Tuckwood Cineplex. Meril Strip je nominovana za najbolju žensku ulogu u kategoriji mjuzikla ili komedije upravo za ulogu o ovom filmu.

Za najbolju mušku ulogu, nominovan je Morgan Frimen u filmu ‘’Nepobedivi’’. Novo ostvarenje renomiranog glumca i reditelja Klinta Istvuda, domaća publika će imati priliku da pogleda na predstojecem FEST-u. Za sporednu mušku ulogu u ovom filmu nominovan je Met Dejmon.

U kategoriji komedije ili mjuzikla, Met Dejmon je nominovan za najbolju mušku ulogu u filmu Stivena Soderberga ‘’Doušnik’’. Još jedan od nominovanih je i Robert Dauni Džunior za glavnu ulogu u filmu ‘’Šerlok Holms’’. Novo ostvarenje reditelja Gaja Ričija u bioskopima će se naći od 07. januara, 2010. godine.

Film reditelja Đuzepea Tornatorea, ‘’Baria: Kapija Vetrova’’, nalazi se u nominacijama za najbolji film van engleskog govornog područja. Najskuplji italijanski film će našoj publici biti prikazan na ovogodišnjem FEST-u.
Za najboljeg režisera između ostalih nominovani su Klint Istvud za film ‘’Nepobedivi’’ i Džejms Kameron za film ‘’Avatar’’

Izvor: Tuck Vision

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,