Data centri 2024

Tuck: X Men počeci: Volverin

X MEN POČECI:VOLVERIN

Tuck-X MEN-ORIGINS SINOPSIS: Kao uvod u događaje iz filma "X-Men 1", “X2” i “X-men: Poslednje uporište", novi film “X-Men Počeci: Volverin” nam priča priču o Volverinovoj epskoj, nasilnoj i romantičnoj prošlosti, kao i o njegovom složenom odnosu sa Viktorom Kridom i zlokobnom programu Oružje X. Volverin je i dalje u borbi protiv velikog broja mutanata, što poznatih što sasvim novih, uključujući i iznenadna pojavljivanja legendarnih likova X-Menovog univerzuma.

Režija:

Gavin Hood

Scenario:

David Benioff,

Len Wein

Uloge:

Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan, Lynn Collins, Danny Huston, Taylor Kitch

Premijera:

28. april, 2009.

Žanr:

Akcija, naučna fantastika, drama

Web:

X-menOrigins.com

Tuck-X MEN-ORIGINS2 HJU DŽEKMEN (Wolverine/Logan) je ostvario prvu veliku ulogu u američkom filmu kao Volverin u prvom delu “X-Men” trilogije, i toj ulozi se vratio u filmovima “X2”, “X-Men: Poslednje uporište” i, sada u „X-Men Počeci: Volverin“.  Nedavno je uz sunarodnicu Nikol Kidman glumio u epskom filmu “Australija”. Džekmenova karijera u toj zemlji počela je nezavisnim filmovima “Paperback Hero” i “Erskineville Kings”.  Pored toga glumio je i u filmovima “The Fountain”, “Prestiž” i “Scoop”. Pozajmljivao je glas likovima u animiranim filmovima “Happy Feet: Ples malog pingvina” iProšiš’o kroz šolju”.

GEVIN HUD (reditelj) je 1998. godine režirao svoj prvi 22-minutni naslov “Prodavac”. Ovaj film je osvojio trinaest nagrada na internaconalnim filmskim festivalima i bio kandidat za Oskara. „Prodavac” je utro put njegovom niskobudžetnom dugometražnom debiju, filmu “Razuman čovek”, koji je napisao, režirao, koproducirao, pa čak i glumio u njemu, uz Najdžela Hotorna. Hud je reditelj filma „Pod istragom” i adaptacije epske dečje avanturističke priče zasnovane na romanu „Kroz pustinju i prašumu”, kao i scenarista Oskarom nagrađenog „Tsotsi”.

Pročitajte i:  AMD-ovi server CPU-ovi stižu na glavne PC matične ploče  

O PRODUKCIJI

„X-Men Počeci: Volverin“ ostaje veran tonu X-Men filmskog serijala, i dalje balansirajući između spektakla i realnosti, pojačavajući emocije i odnose među likovima. Kao prvo poglavlje u X-Men sagi, film udružuje Volverina sa nekoliko drugih legendi X-Men univerzuma, u epskoj revoluciji koja suprotstavlja mutante i moćne sile koje žele da ih eliminišu.

Čitava X-men priča nastala je pre četrdeset godina u stripu čuvenih Stena Lia i Džeka Kirbija, koji su uobličili likove i radnju dramom i konfliktima. Tada su X-Men predstavljali neobičnu grupu heroja – ponekad sarkastičnih, asocijalnih, i sa očiglednim manama, ali su, ipak, bili puni saosećanja u borbi protiv svojih demona ili strašnih negativaca u svom univerzumu izuzetnih moći.

Lik Volverina je nastao godinama nakon njegove X-Men braće, prvi put se pojavivši u stripu 1974. godine (kao kreacija scenariste Lena Vajna i crtača Džona Romite starijeg). Nakon toga postao je neizostavni član X-Men grupe, kao i vodeći lik sopstvenog strip serijala, čiji je uticaj na pop-kulturu bio izuzetno dubok. Samo protekle godine, Volverin se plasirao na prvo mesto liste 200 strip likova svih vremena časopisa Wizard i četvrto mesto liste 50 najvećih strip likova časopisa Empire Magazine.

Pročitajte i:  Povećajte kapacitet RAM memorije Asus-ovim ažuriranjem BIOS-a za Intel i AMD matične ploče

Film u kome Hju Džekmen reprizira ulogu koja ga je učinila zvezdom „X-Men Počeci: Volverin“ pruža sjajnu kombinaciju avanture i akcije, zadirući u složene teme i bogate emotivne konflikte koji su bili karakteristični i za prehodne X-Men filmove. “Film treba da vizuelno zadivi, ali i akcija mora biti neverovatna i uzbudljiva,” kaže reditelj Gevin Hud.

Gledoci će upoznati Tim X, tajni vojni odred sačinjen u potpunosti od mutanata. Pored Volverina članovi odreda su:

Viktor Krid, ili Sabljasti Zub – Volverinov brat, praktično neuništivo biće nezamislive moći,

Vejd Vilson – mašina za ubijanje, kasnije poznat i kao Deadpool, plaćenik visoke tehnologije, veoma vešt u mačevanju;

Agent Nula – iskusni tragač i besprekorni strelac;

Rejt – Volverinov najbliži prijatelj, sposoban da se teleportuje;

Fred J. Djuks – poznat i kao Mehur, morbidno gojazan i super-snažan i

Bredli – sumorni mutant koji može da kontroliše elektricitet.

Tu su još i Gambit, koji će kasnije postati poznat kao Kiklop i prelepi mladi mutant Ema Frost.

Vođa tima je Vilijam Strajker, lik predstavljen u filmu “X2”, ali čije poreklo i motivi tek sada bivaju potpuno istraženi, jer Strajkerov složeni odnos sa Volverinom definiše veliki deo Loganove prošlosti …i budućnosti.

Pročitajte i:  AMD cilja Nvidiu sa Instinct MI325X GPU od 288 GB koji dolazi ove godine

Film istražuje i Loganovu nesrećnu romansu sa Kajlom Silverfoks. “Ona je katalizator jedne od najvećih promena sa kojima se Logan ikada suočio,” kaže Lin Kolins, koja tumači njen lik, “Ona ga navodi da razmišlja drugačije o konfliktu čoveka i mutanta u sebi.”. Njena tragična sudbina inicira Loganovo učešće u zlokobnom programu Oružje X. U pitanju je tajni milionski vojni eksperiment, u kojem su Volverin i drugi mutanti ključni igrači.

Dok su tri prethodna X-Men filma bila smeštena u ne tako daleku budućnost, glavna priča ovog dela, smeštajući se u sedamdesete godine dvadesetog veka, prethodi događajima iz tih filmova. Ali epska dimenzija novog filma obuhvata i Loganova izgubljena sećanja, koji se protežu kroz 150 godina.

“Ovim filmom smo hteli da premašimo očekivanja u svakom smislu,” govori zvezda i producent „X-men Počeci: Volverin“, Hju Džekmen. “Nismo mogli samo da snimimo vrlo dobar film; uradili smo mnogo više od toga.”

Izvor: Tuck Vision

clip_image0014

Ostale vesti iz kompanije
Tuck Vision

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,