Data centri 2024

Twitch menja sve članove Savetodavnog veća za bezbednost

Twitch je 2020. godine angažovao stručnjake za sajber maltretiranje, istraživače interneta i članove zajednice kako bi formirao Savet za bezbednost. Ovaj savet je osnovan da bi pomogao u izradi novih politika, razvoju proizvoda koji poboljšavaju bezbednost i zaštiti interesa marginalizovanih grupa. Sada, prema izveštaju CNBC-a, ova platforma za strimovanje raskinula je saradnju sa svim članovima saveta. Twitch je navodno pozvao devet članova na sastanak 6. maja kako bi ih obavestio da će njihovi trenutni ugovori završiti 31. maja i da neće biti plaćeni za drugu polovinu 2024. godine.

PCPress.rs Image

Promene u sastavu Saveta za bezbednost

Članovi Saveta za bezbednost uključuju Dr. Sameer Hinduja, suosnivača Centra za istraživanje sajber maltretiranja, i Dr. T.L. Taylor, suosnivača i direktora AnyKey-a, organizacije koja zagovara inkluziju i raznolikost u video igrama i e-sportu. Tu je i Emma Llansó, direktorka projekta Sloboda izražavanja pri Centru za demokratiju i tehnologiju.

U emailu poslatom članovima, Twitch je navodno rekao da će ubuduće Savet za bezbednost prvenstveno činiti pojedinci koji služe kao Twitch Ambasadori. Amazonova podružnica nije navela konkretna imena, ali je opisala svoje Ambasadora kao osobe koje „pozitivno doprinose Twitch zajednici — od toga da su uzori za svoju zajednicu, do uspostavljanja novih žanrova sadržaja i inspirativnih priča koje osnažuju ljude oko njih.“

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Nije jasno da li će Ambasadori koji preuzimaju mesta trenutnih članova saveta biti plaćeni ili se očekuje da će pomoći kompaniji besplatno. Ako je ovo drugo slučaj, onda bi ovaj razvoj događaja mogao biti mera štednje: Odstupajući članovi su bili plaćeni između 10.000 i 20.000 dolara godišnje, prema izveštaju CNBC-a. U januaru, Twitch je takođe otpustio 35 procenata svog radnog osoblja kako bi „smanjio troškove“ i „izgradio održiviji biznis.“ U istom mesecu, smanjio je i koliko strimeri zarađuju od svake Twitch Prime pretplate koju generišu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *