BIZIT plus

Twitter ograničava slanje poruka sa neverifikovanih profila

Twitter je ponovo učinio svoju platformu malo manje upotrebljivom za ljude koji odluče da ne plaćaju plavu pretplatu. Kompanija je najavila da će uskoro primeniti novo pravilo koje postavlja ograničenje na broj DM poruka koje neprovereni računi mogu poslati dnevno.

PCPress.rs Image

Twitter-ov prihod od oglašavanja opao za 50%

Twitter je dodao novo podešavanje poruka koje šalje DM sa naloga koje ljudi prate u svoje primarno prijemno sanduče i DM od verifikovanih korisnika koje ne prate u prijemno sanduče sa zahtevom za poruke. Twitter je saopštio da je zabeležio smanjenje neželjenih poruka za 70% nedelju dana nakon što je nova postavka izašla. Pre toga, web sajt je ograničavao mogućnost slanja DM poruka ljudima koji ih ne prate samo Blue pretplatnicima.

Iako je Twitter naveo da je nadolazeća promena namenjena smanjenju DM neželjene pošte, to je još jedan potez koji ne tako suptilno gura neproverene pretplatnike da plate za Blue članstvo. Twitter je takođe ranije postavio striktno ograničenje koliko tvitova dnevno korisnik može da vidi, a neprovereni nalozi su bili ograničeni na 600 postova. Elon Musk je ovog meseca tvitovao da Twitter-ov prihod od oglašavanja opao za 50%.

Pročitajte i:  Threads API dolazi u junu 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: