Twitter se zvanično preselio na X.com

Zbogom, Twitter.com.

PCPress.rs Image

Dobrodošli na x.com!

Twitter je zvanično prošao kroz rebrendiranje pre skoro godinu dana. Međutim, većina njegovih stranica je i dalje koristila Twitter u svojim URL-ovima. Sve do sada. Sada je Elon Musk objavio da je društvena mreža završila sa premeštanjem svih svojih ključnih sistema na X.com. To znači da je završila tranziciju u svoj novi identitet. Uklonila je sve tragove imena Twitter i njegovog ikoničnog plavog ptičjeg logotipa.

Prema izveštajima The Verge-a, Twitter je takođe izmenio svoju početnu i stranicu za prijavu sa napomenom na dnu koja glasi: “Dobrodošli na x.com! Obaveštavamo vas da menjamo naš URL. Vaša podešavanja privatnosti i zaštite podataka ostaju ista.” Zatim, dalje se ide na stranicu o privatnosti, koja sada koristi x.com u svojoj adresi.

Tokom protekle godine, kompanija je postepeno menjala svoj identitet pre Elon-a Musk-a malo po malo. Promenila je svoj zvanični nalog sa @Twitter na @X i zamenila Twitter logotip na zgradi svog sedišta.

Veb stranica je promenila svoje ikone koje se pojavljuju u tabovima pretraživača. To je u početku aktiviralo neke sigurnosne mehanizme pretraživača. Zatim je aplikacija prešla na novi X logo umesto prethodnog plavog ptičjeg dizajna. Tweetdeck je preimenovan u XPro, a Twitter Blue je postao X Premium.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Kompanija je polako premeštala svoje stranice na x.com, dovoljno sporo da je to postalo sigurnosni rizik. Zlonamerni akteri mogli da iskoriste neusklađene URL-ove za phishing napade. Sada je kompanija završila premeštanje na svoj novi URL. Vreme je da se oprostimo od jednog od poslednjih preostalih delova veb-sajta koji je pomogao da se oblikuje pejzaž društvenih medija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

1 thoughts on “Twitter se zvanično preselio na X.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *