Twitter želi da tuži Metu zbog nove Threads aplikacije

Twitter nije srećan zbog nove Meta aplikacije, koja bi trebala da mu bude direktna konkurencija. Kako izgleda, pokušaće na sve načine da spreči ovu novu aplikaciju da se širi. Jedan od tih načina je i pretnja tužbom protiv ove kompanije. Naime, advokat koji zastupa Twitter tvrdi da je Meta zaposlila njihove bivše zaposlene (koji su dobili otkaz) i da su zahvaljujući tome došli u posed tajni i intelektualne svojine ove kompanije.

PCPress.rs Image

Aleks Spiro, lični advokat Ilona Maska, poslao je pismo kompaniji Meta, u kome se navodi da će Twitter strikno braniti svoju intelektualnu svojinu i u kome zahteva da Meta odmah prestane da koristi tajne informacije u vlasništvu ove kompanije. Dalje, navodi se da će Twitter upotrebiti sva pravna sredstva kako bi zaštitio svoje vlasništvo.

Spiro navodi da je Meta tokom poslednjih godinu dana zaposlila nekoliko desetina bivših Twitter-ovih zaposlenih, kao i da ih je rasporedila na poslove razvoja Threads-a, sa namerom da iskoristi postojeću intelektualnu svojinu Twitter-a kako bi se ubrzao razvoj nove platforme. Time je prekršen i savezni zakon, ali i obaveze bivših zaposlenih prema svojoj prethodnoj kompaniji.

Pročitajte i:  Meta gasi Threads u Turskoj

Meta je odgovorila na ove tvrdnje da nijedan inženjer koji je radio na razvoju Threads-a nije bio zaposlen u Twitter-u.

Inače, Threads korisnici mogu da se prijave na ovu platformu sa svojim Instagram profilima. To je jednostavan proces koji je pomogao Meta-u da za samo 12 sati  sati od objavljivanja aplikacije dostigne brojku od 30 miliona korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,