U pripremi je sedmi nastavak igre Civilization

Čuvena Civilization franšiza dobija novi nastavak. Firaxis Games je potvrdio da radi na razvoju sedmog izdanja kultne potezne strategije.

PCPress.rs Image

Na žalost, kompanija nije dala nikakve dodatne informacije o ovome, čak ni koje će biti oficijelno ime ove igre. Na osnovu toga može se zaključiti je razvoj igre još u početnoj fazi, ali fanovi ove franšize, čiji je poslednji deo objavljen, sada već daleke 2016. godine, imaju bar čemu da se nadaju.

Doduše, pažljivi posmatrači mogli su još odavno da naslute da će se tako nešto dogoditi. U novembru 2021. godine, Firaxis Games je postavio oglase za posao, među kojima je bila i pozicija „Narrative Lead“, čiji bi zadatak bio da radi na njihovoj sledećoj AAA strateškoj igri. Da to nije bila igra XCOM 3 moglo se naslutiti iz opisa oglasa u kome se navodi da je potrebno „znanje i strast iz istorije sveta“, što je gotovo direktno ukazivalo na Civilization.

Inače, zajedno sa zvaničnom najavom ove igre, Firaxis Games je objavio da kompanija prolazi kroz brojne kadrovske promene. Bivši vođa studija, Steve Martin napušta kompaniju, kao i dosadašnji direktor Jake Solomon. Na Martinovo mesto dolazi bivša COO, Heather Hazen.

Izvor: ComicBook

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,