UB 2009 News

Univerzijada-BGD U organizaciji Univerzijade Beograd od početka marta učestvuje i više od 100 vojnika na civilnom odsluženju vojnog roka. U martovskom uputnom roku dolazi oko 130 mladica, a u junskom vise od 500. Najvise vojnika iz prve grupe bice raspoređeno u sektor objekata, imaće zaduženja u Univerzitetskom selu. Oni će voditi računa o smeštaju, logistici, tehničkoj koordinaciji  i biće vrlo značajna podrška realizaciji ovog projekta.

Više od 150 učesnika, šefova delegacija, predstavnika međunarodnih sportskih federacija iz 44 države dalo je najbolje ocene domaćinima jubilarne Letnje Univerzijade. Šefovi delegacija tokom četiri dana obišli su sportske objekte i Univerzitetsko selo. Tokom sastanka šefova delegacija održan je I žreb za ekipne sportove.

Predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade Beograd 2009 Božidar Đelić predao je vođi planinarske ekspedicije “Everest 2009” Draganu Jaćimoviću zastavu Univerzijade, koju će on sa svojim timom poneti na Mont Everest. Zastavu koja će se vijoriti na “krovu sveta” ekspedicija će vratiti u Beograd početkom juna. Tom zaastavom će se 1. jula i otvoriti ovogodišnja Univerzijada.

Na Fakultetu dramskih umetnosti održana je audicija za voditelje ceremonije otvaranja Univerzijade Beograd 2009. Na audiciji su mogli da učestvuju studenti beogradskih Univerziteta i okupila je preko 30 kanditata, uglavnom studenata FDU i Filoloskog fakulteta. Svojim nastupima izdvojili su se studenti FDU – Aleksandra Alač sa klase profesora Dragana Petrovića Peleta, i troje mladih glumaca sa klase profesora Vlade Jevtovića – Željko Maksimović, Katarina Dimitrijević i Aleksandar Radojičić.

U Vladi Republike Srbije direktori sportskih objekata potpisali su ugovore sa preduzećem Univerzijada Beograd 2009 čime su se obavezali da će svi sportski objekti biti spremni za Univerzijadu. Svečanom potpisivanju ugovora sa direktorima 41 sportskih objekata, prisustvovali su i Božidar Đelic, potpredsednik Vlade Srbije, ministar omladine i sporta, Snežana Samardžić Marković i Zoran Jovanović, generalni direktor preduzeća UB2009.

Maskota Univerzijade Beograd je dobila ime. Vrabac se, to je sada zvanično, zove Srba! Tako je odlučilo gotovo 10 hiljada volontera Univerzijade Beograd koji su, kroz svoju bazu, glasali i birali izmedju tri imena koja su ušla u super-finale. Sudeći po procentima, bilo je neizvesno. Srba je dobio 49,34% glasova, Cvrle 41,64% a Dživdžan je dobio preostalih 9,02% glasova.

Izvor: www.ub2009.org

Facebook komentari:
SBB