ERP 2024

Uber od sada nudi usluge električnih vozila u 25 gradova

Uber je proširio svoju uslugu Comfort Electric na 24 američka grada, omogućavajući korisnicima da zatraže vožnju u potpuno električnim vozilima kao što su Tesla Model 3, Polestar 2 i Ford Mustang Mach-E. Takođe se proširio na Vankuver u Britanskoj Kolumbiji, koji ima najveću stopu prodaje vozila sa nultom emisijom u Severnoj Americi.

Uber od sada nudi usluge električnih vozila u 25 gradova

Uber korača ka nultoj emisiji u SAD-u i Kanadi

Comfort Electric je lansiran prošlog maja u nekoliko gradova kao deo usluge Uber Comfort. To omogućava vozačima da zatraže dodatni prostor za noge i druge vrhunske funkcije za 20-40% veću cenu u odnosu na Uber X putovanja. To je odvojeno od usluge Uber Green, koja vozačima daje dodatnu naknadu za elektrificirana vozila. Međutim, Uber Green dozvoljava i EV i hibride, dok je Comfort Electric ograničen na EV.

Uber je rekao da je njegovo partnerstvo sa Hertz-om pomoglo da se otvori put za širenje Comfort Electric-a, sa više od 25.000 vozača koji su iznajmili Teslu. Prošle godine, Hertz je najavio da će naručiti 100.000 Tesli, a nedugo zatim je rekao da će do 50.000 njih učiniti dostupnim za iznajmljivanje isključivo Uberovim vozačima u SAD.

Pročitajte i:  Kako je Uber promenio ekonomiju

Usluga je sada dostupna u Atlanti, Ostinu, Baltimor-Merilendu, Bostonu, Šarlotu, Čikagu, Konektikatu, Dalasu, Denveru, Hjustonu, Las Vegasu, Los Anđelesu, Majamiju, Nju Džersiju, predgrađu Njujorka, Filadelfiji, Portlandu, Sakramentu, San Antoniju , San Dijegu, San Francisku, Sijetlu, Sent Luisu, Vankuveru (Kanada) i Vašingtonu.

Proširenje izgleda kao mali korak u Uberovom cilju da postane platforma sa nultim emisijama u SAD i Kanadi do 2030. godine. Obećali su da će potrošiti 800 miliona dolara da pomognu vozačima da pređu na potpuno električna vozila do 2025. godine. Kaliforniji će biti potrebna pomoć kako bi dostigli ovaj cilj, a druge države poput Njujorka takođe planiraju da zabrane prodaju automobila na gas.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: