Uber traži ženu za CEO poziciju. Među kandidatima CEO HPE Meg Whitman

U pokušaju da popuni liderski vakuum, Uber traži novog CEO. Među kandidatima je, prema Bloombergu, Hewlett Packard CEO Meg Vhitman. Vhitmanova se prema njihovim navodima nedavno susrela sa rukovodstvom kompanije. Uber je, kako se izveštava, napravio kratku listu od manje od šest kandidata za mesto CEO, u nadi da će naći adekvatnu osobu za ovu poziciju do početka septembra. Za sada se ne zna ko su drugi kandidati.

 

PCPress.rs Image

Potraga za novim CEO je počela nakon ostavke Uberovog osnivača Travisa Kalanicka u junu 2017. Do tada, kompaniju je potresao niz skandala, uključujući bojkot i tvrdnje o sistemskom seksualnom uznemiravanju, što je dovelo do otpuštanja više od 20 zaposlenih. Od tada, neki kritičari su komentarisali da bi Uber trebalo da zaposli ženu kao CEO. Među potencijalnim CEO Ubera spominjali su se i  COO Facebooka Sheril Sandberg, osnivač Thrive Global Ariana Huffington, bivši CEO Yahoo CEO Marissa Maier, kao i CEO Forda Mark Fields i bivši CEO General Electric Jeff Immelt.

Pročitajte i:  Uber zabeležio rast profita

Drugo pitanje je ko bi od njih bio zainteresovan za ovu ulogu. Portparol HPE je izjavio Bloombergu da Vhitmanova ne žuri da napusti kompaniju: „Kao što je Meg već nekoliko puta rekla, potpuno je posvećena HPE-u i planira da ostane sa kompanijom dok se njen posao ne završi.“

Međutim, ko god nasledi ulogu CEO Ubera, moraće da se nosi sa nečijim buntom. Izgleda da istraga o seksualnim uznemiravanjima još uvek traje. U međuvremenu, Uber će morati pažljivo da se ponaša, jer pokušava da zaposli više žena, koje trenutno čine oko 22% rukovodstva kompanije.

Istovremeno, Uber i dalje funkcioniše bez CFO, COO, generalnog savetnika i više drugih rukovodilaca kompanije.

 

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,