Data centri 2024

Ubrzavanje promene prozora u Windowsu

Windows interfejs pretenduje da bude prijatan oku i da unese malo živosti finim animacijama koje ublažavaju vizuelne promene. Ovo je estetski dobro urađeno, ali ove tranzicione animacije ipak usporavaju rad računara za nekoliko procenata u trenutku izvršavanja.

Windows-Ubrzavanje-promene-prozora-1Ukoliko želimo da maksimalno ubrzamo odziv sistema, možemo da isključimo pojedina kozmetička poboljšanja i pripadajuće animacije. Kliknite na Start taster i u polje pretrage otkucajte SystemPropertiesPerformance. Prečica do odgovarajućeg konfiguracionog programa se neće pojaviti sve dok ne otkucate i poslednje slovo ovog dugačkog naziva, pošto su autori izgleda želeli da otklone svaku mogućnost da radoznali korisnici koji nisu sto posto sigurni šta rade slučajno nabasaju na ovu kapiju ka igranju sa naprednim konfigurisanjem.

Windows-Ubrzavanje-promene-prozora-2Kada vam se startuje prozor, u tabu Visual Effects pronađite stavku Animate windows when minimizing and maximising i isključite je. Nakon ovoga, nema više prelaznog animiranja. Uzgred možete pregledati i druge opcije; pazite samo da ne preterate!

(Objavljeno u PC#194)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,