PC Press Studio

Unapređen Kaspersky Mobile Security

Kaspersky Lab je predstavio novu verziju programa Kaspersky Mobile Security koja pruža zaštitu korisnicima Android uređaja.

PCPress.rs ImageNova verzija, kažu iz ove kompanije, kombinuje tradicionalne metode zaštite protiv virusa i cloud tehnologiju.

Ona nudi filter za neželjene pozive i poruke i novi antivirusni modul,  ima mogućnost kreiranja crne i bele liste kontakata.

Aplikacija sakriva istoriju o dolaznim i odlaznim pozivima, porukama i kontaktima , a ukoliko je potrebno, postoji i opcija za automatsko zaključavanje ovih podataka nakon prethodno definisanog vremenskog perioda.

Kaspersky Mobile Security, nakon što primi poruku sa komandom, može da odredi gde se telefon nalazi, a ukoliko je telefon ukraden i zamenjena mu je kartica, opcija SIM Watch automatski će blokirati telefon i mejlom obavestiti vlasnika o novom broju telefona.

„Postoji sve više pretnji po mobilne uređaje, što znači da postoji sve veći rizik da vaš uređaj bude zaražen, a bitni podaci izgubljeni. Nova verzija programa Kaspersky Mobile Security štiti od štetnih softvera i opasnih veb sajtova, uključujući i one koji se koriste za krađu bankarskih akreditiva”, rekao je Viktor Dronov, viši menadžer za razvoj mobilnih proizvoda u kompaniji Kaspersky Lab.

Pročitajte i:  Android telefoni mogu slati medicinske podatke tokom 911 poziva

Postojećim korisnicima ovog programa  nova verzija dostupna je besplatno, dok za ostale košta 29,95 dolara.

Besplatna probna verzija može se preuzi sa zvaničnog sajta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,