Upoznajte Cortanu

Cortana, virtuelni lični asistent za Windows Phone platformu, po prvi put je predstavljena juče, na Microsoft Build konferenciji.

cortanaRadi se o asistentu nalik na Appleovu Siri, koja je, u ovom slučaju, bazirana na Bing tehnologiji, ali je pametna i vremenom uči, pa može još više pomoći u izvršavanju dnevnih obaveza.

Komandom glasom, Cortani možete reći da vam zakaže sastanak, nekoga pozove ili potraži bilo koju potrebnu informaciju.

Cortana, na kojoj se radilo protekle dve godine, dolazi sa Windows Phone 8.1 verzijom, a njena beta verzija biće lansirana najpre u Americi.

“Nov pristup Windows korisničkom iskustvu je stavio dodir u prvi plan. Od kada smo 2012. godine predstavili Windows 8, u kontinuitetu smo radili na poboljšanju tog iskustva. Korisnici su mnogo zadovoljniji uređajima na kojim putem dodira koriste Windows 8. Duboko verujemo u to da omogućavanje efektnog ličnog iskustva na svim uređajima koje koristiš ne treba da podrazumeva žrtvovanje poznatih i široko prihvaćenih opcija. Nastavljamo da kreiramo poboljšanja na osnovu povratnih reakcija korisnika i saradnika. Windows 8 i 8.1 su bili prvi koraci u tom smeru”, Siniša Perović, tehnički evanđelista u kompaniji Microsoft Srbija.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

Inače, Windows Phone 8.1, postojećim korisnicima stiže za par meseci, najavljeno je iz Microsofta, a na nove uređaje stiže već krajem ovog meseca.

Šta Cortana nudi, pogledajte u promotivnom videu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,