BIZIT plus

Uskoro moguća verifikacija na Discordu pomoću povezanih naloga

Discord se proširuje na Connections, funkciju koja omogućava korisnicima da pokažu koju muziku slušaju, pružajući ljudima način da verifikuju svoj identitet koristeći naloge na drugim platformama. Administratori će moći da ponude namenske uloge servera korisnicima koji imaju autentifikovane profile sa nalozima na drugim mestima.

 Uskoro moguća verifikacija na Discordu pomoću povezanih naloga

Discord ne zaboravlja privatnost podataka korisnika

Osnovna ideja iza ovih povezanih uloga je da se obezbedi jači osećaj poverenja. Platforme koje podržavaju ovu funkciju na samom početku su Xbox, PlayStation, Steam, Epic Games, Battle.net, League of Legends, Riot Games, Reddit, TikTok, Twitter, YouTube, Twitch, Instagram, Spotify, Facebook, GitHub, Crunchyroll, PyiPal i eBay. Discord botovi za Destiny 2 i Roblox takođe podržavaju povezane uloge.

Ove povezane naloge možete da prikažete na svom Discord profilu, zajedno sa određenim detaljima kao što je broj pratilaca ili ocena povratnih informacija prodavca na eBay-u. Ako prodajete svoju umetnost na Discord-u, na primer, možete da ukažete potencijalnim kupcima da je rad na DeviantArt profilu zapravo vaš, pošto će nalozi biti povezani. Discord administratori i moderatori takođe mogu izabrati da ponude uloge servera sa pogodnostima, kao što je pristup određenim kanalima, korisnicima koji autentifikuju svoje naloge pomoću Connections-a i ispunjavaju različite uslove.

Pročitajte i:  Discord se otvara za igre i aplikacije   

Discord ne zaboravlja na privatnost podataka. Administratori i moderatori neće automatski dobiti pristup informacijama iz vaših veza čak i ako ste već povezali naloge pre nego što ste se pridružili serveru. Moraćete ručno da se prijavite za povezane uloge servera pre nego što detalji sa vaših povezanih naloga budu dostupni. Štaviše, ako ispunjavate uslove, možete da uhvatite povezanu ulogu na serveru bez potrebe da prikazujete bilo kakve detalje iz svojih veza na svojim profilima. Discord može da obradi stvari na zadnjoj strani, a da administratori ili moderatori ne mogu da vide vaše podatke.

Povezane uloge se zasnivaju na prethodnim funkcijama Connections-a, kao što je mogućnost da pokažete bilo koju Xbox ili PlayStation igru koju igrate na svom Discord profilu. Discord uvodi povezane uloge u vreme kada Twitter menja svoj pristup verifikaciji naloga. Potvrda identiteta na više platformi može pomoći da se potvrdi identitet osobe. Moći ćete da kažete, na primer, da li Discord profil zapravo pripada velikom imenu kreatora Instagram-a, YouTube-a ili TikTok-a zahvaljujući tome što su ti nalozi povezani.

Pročitajte i:  Discord se otvara za igre i aplikacije   

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: