ERP 2024

Uskoro stiže novi Palm pametni telefon

Prošlo je dosta vremena otkad je Palm predstavio svoj prethodni telefon, ali izgleda da će se u budućnosti pojaviti novi modeli. Telefon PVG100 je napravio Palm Venture Group, koji je sada u vlasništvu TCL-a. Tokom juna je prošao Wi-Fi Alliance program sertifikacije, a prošle nedelje FCC. Ovo su neki od poslednjih koraka u ciklusu razvoja bilo kog novog uređaja, što znači da će novi telefon biti dostupan na tržištu u narednih nekoliko meseci.

PCPress.rs Image

Za sada se zna da će telefon raditi na Android 8.1 Oreo OS-u, kao i da će podržavati samo 2.4 GHz Wi-Fi mrežu. Nedostatak 5 GHz Wi-Fi konekcije može da znači da će PVG100 biti budžetski model sa cenom koja će se kretati između 200 i 300 dolara. Sve ostalo je još uvek u fazi nagađanja. Ne znamo da li će novi model imati Palm nasleđe u vidu fizičke tastature ili će biti „punokrvni“ pametni telefon.

S obzirom da je vlasnik TCL, kineska kompanija koja stoji iza Alcatela (sa ponudom nekoliko budžetskih telefona), kao i iza BlackBerry telefona koji su u ponudi imali miks između telefona sa tastaturom i samo sa ekranom osetljivim na dodir, veoma je moguće da će nešto slično biti i sa novim Palm telefonom.

Inače, TCL je kupio Palm brend 2014. godine, a prva najava da će se možda pojaviti Palm telefon potiče iz 2017. godine. U martu ove godine objavljena je još jedna informacija, da se Palm brendirani telefoni planiraju za Verizon u drugoj polovini 2018. godine. Sudeći po svim tim informacijama izgleda da TCL prati zacrtani roadmap i da će se novi Palm telefon uskoro pojaviti na tržištu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: