Uvid u instalacije

NirSoft (www.nirsoft.net) je odličan sajt na kome ćete pronaći brojne besplatne alate za rad sa raznim komponentama Microsoft Windows okruženja. Autor ovih programa je nedavno u kolekciju dodao UninstallView, novi program koji prikazuje informacije o programima koji su instalirani na računaru, na nešto drugačiji način nego što to radi sistemska opcija Add or remove programs.

PCPress.rs ImageUninstallView će obraditi podatke o instaliranim programima i prikazati njihov spisak, sa osnovnim podacima o nazivu, verziji, datumu instalacije, folderu, konfiguraciji u Windows Registry bazi podataka, itd. Ovi podaci se mogu snimiti ili generisati izveštaj u HTML formatu za sve programe, ili samo izabranu aplikaciju. Iz kontekstnog menija se mogu pogledati dodatne informacije, ili izabrati opcije za deinstalaciju izabranog programa.

Pored toga što proverava programe instalirane na lokalnom računaru, UninstallView može da prikupi podatke sa drugih računara na lokalnoj mreži, ili sa eksternog hard diska. I kod programa na drugim računarima se takođe mogu izabrati opcije za promenu instalacije ili uklanjanje programa sa računara.

Više informacija o programu UninstallView potražite na adresi www.nirsoft.net/utils/uninstall_view.html. Poput drugih programa iz NirSoft kolekcije, UninstallView ne uključuje proceduru za instalaciju već preneti ZIP arhivu treba raspakovati i program direktno startovati. Program se može koristiti pod Windows XP i svim novijim verzijama okruženja, uz skromne sistemske zahteve – izvršni program je dugačak nešto više od 100 KB.

(Objavljeno u PC#245)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Uvid u instalacije

  • 02. 09. 2017. at 12:07
    Permalink

    Meni Zone alram ovaj sajt prijavio kao ”spy site” 🙁

Comments are closed.