Valve nudi SteamVR za Oculus Rift

Iako je Valve potpisao ugovor za kompanijom HTC kao primarnim softver partnerom, sada se instalacija SteamVR aplikacije nudi korisnicima Oculus Rift sistema.

steamVR

Situacija je prilično zanimljiva, jer je Valve u nedavnom saopštenju jasno naglasio da planiraju da SteamVR bude osnovna aplikacija (poput klasičnog Steam-a) za sve HMD sisteme. Ovde spada i Oculus Rift, koji je najveći konkurent sistemu HTC Vive, pa se tako korisnicima koji imaju instaliran standardni Steam softver i imaju detektovan Oculus Rift nudi instalacija i SteamVR aplikacije.

U stvari, Oculus Rift DK2 je bio prvi HMD sistem koji je podržavao SteamVR (pre nego što je Valve uspostavio partnerstvo sa HTC-om), ali je odnos dve kompanije zahladneo nakon što je par značajnih ljudi prešlo iz Valve-a u Oculus, da bi sve završlo ulaskom Facebook-a u Oculus. Kao što smo već pisali, DK2 i dalje funkcioniše i sa najnovijim SKD 1.3 paketom i SteamVR, pa se ova aplikacija već može probati. Ideja SteamVR aplikacije je klasična, pa sve funkcije koje nudi i „normalna“ verzija sada se nude u VR svetu, a prikazuje se softver isključivo za VR.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija