Većina kompanija ne kotroliše pokretanje aplikacija

Ograničavanje pokretanja aplikacija pojačava bezbednost korporativnih radnih stanica i efikasnost zaposlenih, navodi se u saopštenju kompanije Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab_Infographic_B2B_1_reducing_attack_surface-10-186214Međutim, prema istraživanju koje je  Kapsersky uradio u saradnji sa kompanijom B2B International u novembru 2012. godine, ustanovljeno je da 57 odsto kompanija ne koristi nikakve specijalizovane alatke za kontrolu pokretanja aplikacija.

Prema pomenutom istraživanju, većina kompanija nema način na koji kontroliše aplikacije i 17 odsto kompanija čak nisu ni zainteresovane za korišćenje novih tehnologija za kontrolu aplikacija ili pak, nisu ni svesne da postoje.

Slična je priča i sa povezivanjem eksternih uređaja i nosačima podataka, navodi se u saopštenju,  samo 44 odsto kompanija posvećuje dovoljno pažnje ovom problemu i koristi alatke za kontrolu uređaja, dok 17 odsto kompanija nije svesno da alatke za kontrolu uređaja postoje i nije zainteresovano da ih koristi.

Iz kompanije Kaspersky preporučuju korišćenje krajnjih kontrolnih rešenja (endpoint controls), kako bi se kompanija što bolje izborila sa ovim izazovima.

Facebook komentari: