Velika Britanija korak bliže izbacivanju telefona iz škola

Posedovanje mobilnih telefona postalo je standard za ljude većine uzrasta, i, iako postoji argument za pogodnost, stručnjaci i regulatori su podjednako izrazili zabrinutost u vezi sa dobrobitima dece i ometanjem tokom učenja. U tom cilju, vlada Velike Britanije je postala poslednja koja je objavila smernice za zabranu korišćenja telefona tokom škole.

PCPress.rs Image

Neke škole već imaju politiku zabrane telefona

Neke škole u ​​Velikoj Britaniji već imaju uspostavljenu politiku bez telefoniranja, ali ove smernice bi mogle doneti široko usvajanje i ujednačenost. Dok vlada Ujedinjenog Kraljevstva podstiče škole da kreiraju sopstvene politike, ona navodi nekoliko opštih opcija. Prvi, i najekstremniji je potpuna zabrana mobilnih telefona u školskim prostorijama. Međutim, vodič priznaje da bi to moglo stvoriti komplikacije ili rizike za decu kada putuju u školu i iz nje. Sledeća opcija rešava taj problem dok još uvek oduzima telefone. Predlaže da učenici predaju svoje telefone kada stignu u školu.

Zatim tu je ruta ormarića, gde se telefoni drže strogo u ormarićima učenika ili u bilo kom ličnom skladištu koje dobiju u školi. Iako ovo omogućava učenicima da zadrže svoj uređaj u posedu, on i dalje ne bi bio upotrebljiv ni u jednom trenutku u toku dana, čak ni kada pristupaju ormariću tokom pauza. Poslednja opcija je u skladu sa onim što mnoge škole rade, neka učenici drže svoje telefone u torbama, ali trebalo bi da budu isključeni i da im se nikada ne pristupa.

Pročitajte i:  Google ulaže milijardu dolara u data centar u Londonu

Roditelji se podstiču da kontaktiraju školu direktno, a ne putem privatnog telefona ako treba da stupe u kontakt sa svojim detetom. Smernice takođe podstiču roditelje da razgovaraju o pravilima kod kuće i, još jednom, o rizicima telefona i interneta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *