Venmo: Kupovina i prodaja kriptovaluta

PayPal je u novembru 2020. ponudio novu uslugu korisnicima sa područja Sjedinjenih Američkih Država, a u pitanju je mogućnost da se kupuju, prodaju, te čuvaju kriptovalute u okviru naloga na ovoj platformi. Sada mu se pridružuju i drugi servisi, pa digitalne valute sve više ulaze u mejnstrim.

PCPress.rs Image

PayPal nije bio prva kompanija koja se okrenula kriptovalutama, pa je, na primer, Square Cash na svoju aplikaciju doneo Bitkoin još 2018. godine. Sada je došao red i na Venmo, što je krajem 2020. i najavljeno kao deo PayPal napora (Venmo je u vlasništvu PayPala) da kupovinu kriptovaluta omogući za internacionalno tržište. Korisnici sada mogu da kupuju, prodaju, te čuvaju kriptovalute u okviru Venmo aplikacije, a trenutno su podržane četiri valute – Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash.

Da bi kupili neku kriptovalutu korisnici mogu da kliknu na “Crypto” opciju koja se nalazi u meniju s gornje desene strane, te da željenu valutu plate direktno preko aplikacije ili kreditnom karticom. Nova funkcija će postepeno stizati do korisnika, te se očekuje da proces potraje u narednih par nedelja.

Pročitajte i:  Potrebni su globalni propisi za podsticanje trgovine imovinom na blockchain-u

Izvor: Mashable

Facebook komentari: