BIZIT plus

Verizon manje koštala akvizicija Yahoo-a

Verizon  je smanjio svoju akviziciju Yahoo-a za 350 miliona dolara nakon cyber napada, kupio je sajt za 4,48 milijardu dolara. Akviziciju je smanjio zato što je Yahoo imao bezbednosne propuste tokom hakerskih napada koji su se odigrali tokom 2013. godine što je imalo uticaj na milijardu korisnika i  na još jedan koji je imao uticaj na 500 miliona korisnika.

PCPress.rs Image

Zbog tih bezbednosnih propusta, takođe, podnete su tužbe protiv Yahoo-a od strane korisnika u SAD-u. U decembru je oformljeno sudsko veće koje je trebalo da se pozabavi sa pet grupnih tužbi koje predstavljaju korisnike čije su lične informacije kompromitovane cyber napadima na Yahoo.

Yahoo je tražio da se tužba odbaci, govoreći da žrtve nemaju nikakav dokaz koji bi podržao njihovu tužbu, međutim sudija Lucy Koh je to odbacila. U svojoj odluci ona je napisala,“ Da tužioci koji su uložili  tužbe su naveli budući rizik o krađi identiteta i gubitku vrednosti ličnih informacija,“ Koh je neke tvrdnje odbacila i dala je žrtvama hakovanja da izmene svoje tužbe koje su izneli protiv Yahoo-a.

Pročitajte i:  Yahoo kupuje Artifact

Sve u svemu Verizon je i dalje na dobitku, smanjio je svoju akviziciju i kupio Yahoo za 4,48 milijardu dolara.

Izvori: TheVerge,

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,