Data centri 2024

Vertiv predstavlja sveobuhvatna AI rešenja za napajanje i hlađenje

U svijetu gdje veštačka inteligencija (AI) i računarstvo visokih performansi (HPC) sve više menjaju koncept data centara, Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, najavio je novi portfelj rešenja za infrastrukturu data centara visoke gustine koji podržava povećane zahteve AI tehnologije za napajanjem i hlađenjem.

PCPress.rs Image

Od sada dostupan širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), Vertiv™ 360AI dizajniran je kako bi ubrzao implementaciju veštačke inteligencije na svim nivoima. Raspon dizajna se kreće od rack rešenja za testiranje i Edge AI, do kompletnih data centara za testiranje AI modela.

AI i ubrzano računarstvo generiraju neviđenu potražnju za napajanjem i hlađenjem, s predviđenom gustoćom koja doseže do 500kW po racku. Kao rezultat, dizajn i implementacija infrastrukture za napajanje i hlađenje postali su znatno složeniji. Vertiv 360AI nudi jednostavan način za AI napajanje i hlađenje, s potpunim portfeljem rešenja za napajanje, hlađenje i servisiranje koji rešavaju složene izazove uzrokovane AI revolucijom. Vertiv 360AI rešenja uključuju proverena i unapred projektovana rešenja koja pružaju sve prednosti visoke stručnosti kompanije Vertiv, dok istovremeno eliminišu ciklus dizajniranja.

Pročitajte i:  Rano otkrivanje raka pomoću AI testa 

“Nakon uspešnog predstavljanja u Severnoj Americi, oduševljeni smo što novi portfelj Vertiv 360AI možemo predstaviti i u EMEA regiji  te tako ubrzati planove naših klijenata za uvođenje veštačke inteligencije,” rekao je Karsten Winther, predsjednik za Europu, Bliski Istok i Afriku (EMEA) u tvrtki Vertiv. “Naša rešenja pružaju pojednostavljeni pristup skalabilnoj AI infrastrukturi  odgovarajući na sve zahtevnije izazove visokoučinkovitog računarstva. Vertiv™ 360AI dizajniran je kako bi pomogao modernizaciju vazduhom hlađenih edge enterprise data centara, kao i razvoj hyperscale greenfield projekata.”

Vertiv™ 360AI također sadrži prefabrikovana modularna rešenja koja omogućuju klijentima implementaciju veštačke inteligencije (AI) bez ometanja postojećih radnih opterećenja i bez zauzimanja prostora. Početna rešenja Vertiv 360AI mogu napajati i hladiti preko 130kW po racku, uključujući dizajn optimizovan za naknadne ugradnje.

Vertiv 360AI predstavljen je na događaju Datacloud Global Congress u Francuskoj i tokom EMEA turneje Vertiv AI Solutions Innovation Roadshow.

Za više informacija o Vertiv 360AI, posetite Vertiv AI Hub na Vertiv.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *