ePlaneta

Veštačka inteligencija i ponašanje političara

Sigurno je da većina građana gleda u svoje telefone tokom dosadnih poslovnih sastanaka, a isto važi i za političare. U Belgiji su nedavno postali meta jednog AI softvera koji može da prepoznaje državne službenike koji tokom sednica gledaju u ekrane svojih uređaja.

PCPress.rs Image

Tvorac softvera po imenu “The Flemish Scrollers” je digitalni umetnik Dries Depoorter, a meta su belgijski političari koji umesto onoga što govore njihove kolege, radije prate postove na društvenim mrežama. Naime, softver prepoznaje one koji gledaju u telefone tokom zasedanja parlamenta, a obogaćen je i sistemom za prepoznavanje lica, tako da pravi spiskove s imenima i prezimenima.

https://twitter.com/driesdepoorter/status/1412014368804454400?s=20

Projekat je nastao dve godine nakon što je javnost negodovala zbog saznanja da političar Jan Jambon tokom važnih diskusija igra Angry Birds. Novi AI softver prati live prenose zasedanja, te paralelno analizira koliko vremena političari provedu gledajući u telefone. Rezultati se objavljuju u obliku kratkih video klipova na  Instagram nalogu @TheFlemishScrollers, te Twitter profilu @FlemishScroller.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Komentar: Stigao je 4o
SBB

Tagovi: , , ,