Vimeo otvorio kanal za holografske video sadržaje

Vimeo već ima reputaciju koja ga smešta među servise koji pomeraju granice video tehnologija, pa je nedavno napravio još jedan korak u tom smeru.

PCPress.rs Image

Naime, servis je nedavno lansirao kanal koji je namenjen samo za holografske video sadržaje, koji nastaju metodom stvaranja i reprodukcije trodimenzionalnih slika na fotografskoj ploči primenom koherentne svetlosti lasera. Korisnici koji budu želeli da gledaju ovakve sadržaje moraće prethodno da nabave neki od holografskih displejeva kompanije Looking Glass Factory, a da bi bez dodanih uređaja mogli da uživaju u osećaju dubine koji pružaju ovako napravljeni videi. Kreatori će moći da na platformu otpremaju i sopstvene holografske sadržaje, a Vimeo je pripremio uputstvo koje će ih kroz ovu aktivnost provesti korak po korak.

Najveći izazov predstavlja holografski displej, budući da će Looking Glass u decembru početi sa isporukom 8,9-inčnih holografskih displejeva, ali samo onim korisnicima koji su od početka podržavali projekat. I dok će takvi korisnici displej moći da kupe za 399 dolara, ostali će za istu stvar morati da izdvoje čak 600, na šta većina običnih smrtnika uglavnom nije spremna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,