PC Press Hosting 2020

Vimeo otvorio kanal za holografske video sadržaje

Vimeo već ima reputaciju koja ga smešta među servise koji pomeraju granice video tehnologija, pa je nedavno napravio još jedan korak u tom smeru.

Naime, servis je nedavno lansirao kanal koji je namenjen samo za holografske video sadržaje, koji nastaju metodom stvaranja i reprodukcije trodimenzionalnih slika na fotografskoj ploči primenom koherentne svetlosti lasera. Korisnici koji budu želeli da gledaju ovakve sadržaje moraće prethodno da nabave neki od holografskih displejeva kompanije Looking Glass Factory, a da bi bez dodanih uređaja mogli da uživaju u osećaju dubine koji pružaju ovako napravljeni videi. Kreatori će moći da na platformu otpremaju i sopstvene holografske sadržaje, a Vimeo je pripremio uputstvo koje će ih kroz ovu aktivnost provesti korak po korak.

Najveći izazov predstavlja holografski displej, budući da će Looking Glass u decembru početi sa isporukom 8,9-inčnih holografskih displejeva, ali samo onim korisnicima koji su od početka podržavali projekat. I dok će takvi korisnici displej moći da kupe za 399 dolara, ostali će za istu stvar morati da izdvoje čak 600, na šta većina običnih smrtnika uglavnom nije spremna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: ,