Top50 2023

Vip mobile: Aleksander Šperl dobio nagradu Cyrill 2009

Busek i ŠperlAustrijski Menadžment klub, vodeće nezavisno udruženje vrhunskih privrednika ove zemlje, dodelio je Aleksanderu Šperlu, predsedniku UO Vip mobilea, prestižnu nagradu “Ćirilo 2009” (Cyrill 2009), nazvanu po svetom Ćirilu, zaštitniku Evrope i svih slovenskih naroda. Novoustanovljena nagrada se dodeljuje austrijskim menadžerima mlađim od 40 godina koji su se posebno istakli profesionalnim angažovanjem i uspešnim vođenjem kompanija u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Sa novčanim iznosom od 5.000 evra, ovo priznanje ukazuje na značaj austrijskog angažovanja u zemljama regiona i jedinstvenu funkciju Austrije kao mosta između istoka i zapada, kako u geografskom, tako i u ekonomskom i političkom smislu.

Nagradu je Šperlu uručio austrijski političar dr Erhard Busek, i sam veoma angažovan u regionu. “Kao dobar poznavalac prilika u istočnoj i jugoistočnoj Evropi, svestan sam specifične težine zadataka koji se postavljaju pred menadžere u ovom regionu i zato sa velikim zadovoljstvom lično predajem ovu nagradu predsedniku upravnog odbora kompanije koja je najveća grinfild investicija u Srbiji”, rekao je Busek.

Zahvaljujući se na nagradi, Šperl je istakao da je zaista bio veliki izazov da se, u specifičnoj poslovnoj klimi i vrlo kompetitivnom okruženju, za kratko vreme izgrade i pozicioniraju nova kompanija i Vip brend. “Zahvaljujući nesebičnom zalaganju sjajnog tima i razmeni iskustva i znanja unutar mobilkom austria grupe, čiji je Vip mobile član, za samo šest meseci izgradili smo novog mobilnog operatora na tržištu Srbije. Danas, posle dve i po godine poslovanja, sa ponosom mogu da kažem da Vip ima preko 1,1 milion aktivnih korisnika i 10,7% tržišnog udela. Ova nagrada predstavlja dodatni motiv za moje lično usavršavanje i podstrek za dalje poslovne uspehe Vipa u Srbiji”, rekao je Šperl.

Pročitajte i:  Vertiv™ Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS – najbolji jednofazni online UPS s Li-Ion tehnologijom

Aleksander Šperl odlučio je da kompletna sredstva u iznosu od 5.000 evra pokloni u humanitarne svrhe. Donacija će biti uručena Domu za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici, a omogućiće nabavku specijalne računarske tehnologije koja se koristi kao terapijski metod za razvoj motorike i percepcije dece sa posebnim potrebama.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,