Vip mobile ima više od 2 miliona korisnika

Vip je tokom prvih šest meseci ove godine ostvario ukupne prihode od 11.8 milijardi dinara što je porast od 4,1% u odnosu na isti period 2013. godine, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Vip-mobile-logoTokom drugog tromesečja ove godine prihodi kompanije porasli su za 4.8% do iznosa od 6.1 milijardi dinara. Tokom prvih šest meseci broj Vipovih korisnika uvećan je za  7% na više od 2 miliona, a tržišno učešće kompanije je dostiglo 22%.

,,Vip je tokom drugog tromesečja zabeležio solidne poslovne rezultate, ali i manji rast od očekivanog na šta su u najvećoj meri uticale katastrofalne poplave  koje su u maju zadesile građane i privredu. Uložili smo velike resurse kako bi u rekordnom roku osposobili signal mobilne mreže za korisnike na poplavljenim teritorijama i uputili neophodnu podršku ugroženima u vidu besplatnog mobilnog saobraćaja, kao i finansijsku i humanitarnu pomoć.’’, izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile.

Iz ove kompanije kažu da će Vip uložiti više od 23 miliona evra u modernizaciju i unapređenje svoje mreže širom Srbije. U okviru ovog projekta postavlja se  više od 320 novih 2G i 3G baznih stanica u manjim mestima i duž glavnih saobraćajnica, a operater modernizuje svoju mrežnu opremu na preko 550 lokacija u 21.

Facebook komentari: