Vip mobile poklonio 40 „dejzi plejera“ talentovanim učenicima i studentima oštećenog vida

PCPress.rs ImageZa nabavku specijalnih uređaja „dejzi plejer“ donirano milion dinara. Vip-ovu inicijativu su podržali Narodna kancelarija predsednika Republike i Ministarstvo rada i socijalne politike.

Na svečanosti organizovanoj u školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ u Zemunu, u prisustvu Milana Stošića, predsednika  Saveza slepih Srbije, Dejana Marinkovića, šefa Narodne kancelarije, Dragane Roter, rukovodioca sektora Korporativnih komunikacija kompanije Vip mobile i Radmile Laban, direktorke škole, 40 talentovanih slabovidih i slepih učenika širom Srbije dobilo je specijalno dizajnirane „dejzi plejer“ uređaje za slepe, poklon kompanije Vip mobile. „Dejzi plejer“ uređaji predstavljaju izuzetno korisno sredstvo u svakodnevnom životu i radu osoba oštećenog vida jer pretvaraju pisani materijal u audio-zapis i na taj način im omogućavaju da čitaju. Pored toga, ovi uređaji omogućavaju kvalitetno snimanje i reprodukciju materijala.

PCPress.rs Image„Dejzi plejer“ uređaje dobilo je petnaest uspešnih đaka škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ u Zemunu, kao i jedanaest talentovanih studenata, šest srednjoškolaca i osam osnovaca u redovnoj nastavi širom Srbije, koji su odabrani na konkursu koji su raspisali Savez slepih Srbije i Vip mobile.

„Povodom početka nove školske godine, želeli smo da nagradimo učenike i studente koji su postigli zapažene rezultate tokom dosadašnjeg školovanja i da ih dodatno motivišemo za dalje uspehe. Svesni smo problema sa kojima se suočavaju slepe i slabovide osobe u Srbiji i zbog toga nam je izuzetno drago što smo, donacijom zvučnih semafora i „dejzi plejer“ uređaja, uspeli da im učinimo život lakšim. Još jednom se zahvaljujem Narodnoj kancelariji predsednika Republike i Ministarstvu rada i socijalne politike koji su podržali našu inicijativu“, rekla je Dragana Roter, rukovodilac sektora Korporativnih komunikacija Vip mobile.

U ime učenika škole „Veljko Ramadanović“, na donaciji se zahvalila direktorka Radmila Laban. „Zahvaljujući Vip-u, učenici naše škole dobili su izuzetno koristan uređaj koji je potpunosti prilagođen njihovim potrebama i koji će im u velikoj meri pomoći u savladavanju gradiva. Naša škola ima tradiciju od devedest godina i stalno prati trendove u nauci i praksi, tako da sam sigurna da će naši mališani uz „dejzi plejer“ uređaje postizati još bolje rezultate, kako u školi, tako i u vannastavnim aktivnostima.“

Milan Stošić, predsednik Saveza slepih Srbije, izrazio je zahvalnost Vip-u u ime nagrađenih učenika i studenata. On je takođe pohvalio sve dosadašnje napore Vip-a da pomogne osobama oštećenog vida u Srbiji i naglasio da je, u saradnji sa Savezom slepih, pre nekoliko meseci Vip takođe kreirao posebnu tarifu za članove ovog udruženja koja je u potpunosti prilagođena njihovim potrebama u komunikaciji.

Vipova donacija deo je velikog projekta pomoći slepim i slabovidim ljudima koji ova kompanija realizuje od početka godine i u okviru koga je već 1.750.000 dinara izdvojeno za postavljanje govornih uređaja na semaforima u osam gradova Srbije, koji slepima i slabovidima olakšavaju samostalno kretanje preko ulice. Sva sredstva su prikupljena tako što se Vip odrekao dela prihoda od SMS poruka koje su korisnici slali tokom novogodišnje noći, kao i putem donacija Vip-ovih korisnika na humanitarni broj 2001.

 

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,