Vip: Prva HSPA+ mreža u Srbiji

Vip mobile je danas zvanično lansirao prvu mobilnu širokopojasnu (broadband) mrežu u Srbiji zasnovanu na naprednoj HSPA+ tehnologiji. Napredni HSPA+ sistemi operaterima omogućavaju da korisnicima pruže veći kapacitet i performanse koje poboljšavaju iskustvo mobilnog širokopojasnog interneta.

Tanasis Kacirumpas i Darko Parun“Sledeći svoj put inovacija, od uvođenja BlackBerry rešenja do prvog tablet uređaja na tržištu, Vip će nastaviti da nudi najnovije, korisne proizvode i usluge namenjene svakom segmentu korisnika u Srbiji. Mobilni broadband otvara potpuno novo poglavlje u poslovanju naše kompanije, pa korisnici mogu da očekuju napredne usluge i proizvode u narednom period”, izjavio je Tanasis Kacirumpas, predsednik UO Vip mobile.

Jedna od glavnih prednosti ove najsavremenije širokopojasne mobilne mreže je njena puna kompatibilnost sa postojećim HSPA uređajima, uključujući većinu smart telefona u Vipovoj ponudi.

Do sada, Vip je uložio 618.8 miliona evra u licencu i izgradnju sopstvene mreže koristeći opremu međunarodno priznatih dobavljača. Telekom Austrija Grupa, čije je Vip član, poznata je po savremenoj tehnologiji visokog kvaliteta koju nudi na svim tržištima gde posluje. “Kada govorimo o kvalitetu mreže i tehnologiji, našim korisnicima je na raspolaganju stručnost čitave Grupe”, kaže Darko Parun, član UO Vip mobile zadužen za tehniku. “Naš tehnički tim je brzim tempom i sa velikom posvećenošću razvio Vipovu mobilnu mrežu, čiji kvalitet se konstantno nadgleda i održava prema najvišim međunarodnim standardima”, zaključuje Darko Parun.

Darko Parun, član UO zadužen za tehniku, VipKarakteristike i prednosti za Vipove HSPA+ korisnike:

  • Maksimalna teoretska mogućnost download  brzine je do  42 Mbit/s
  • Maksimalna teoretska mogućnost upload  brzine je do 5.7 Mbit/s
  • Mnogi 3G smart  telefoni u Vipovoj ponudi podržavaju HSPA tehnologiju

U ovom trenutku, Vip nudi HSPA+ uslugu u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu i Nišu i na taj način pokriva 31% populacije Srbije. Planirano je da do sredine ove godine, Vip omogući HSPA+ uslugu u svim gradovima sa više od 20.000 stanovnika (58% ukupne populacije).

Vip mobilni internet, ponuda:

Vip je danas predstavio svoj mobilni internet i najnoviju HSPA+ tehnologiju prenosa podataka.

Usluga je namenjena svim privatnim i poslovnim korisnicima širom Srbije koji žele brzu konekciju i neograničeni prenos podataka bez skrivenih troškova.

Korisnici će moći da surfuju, šalju mejlove, kreiraju, pregledaju i uređuju priloge mejlova, skidaju i postavljaju dokumenta, ili koriste bilo koju web aplikaciju gde god da se nalaze.

Uz sve to, Vip u okviru paketa omogućava kupovinu ASUS eee1015 PEM netbook računara već od 9.990 dinara sa najnovijim Windows 7 Starter operativnim sistemom.

Ključne prednosti Vip mobilnog interneta su:

● Internet konekcija bilo kad i bilo gde

● 3G tehnologija poslednje generacije HSPA+ do maksimalne brzine od 42Mbit/s

● Potpuna kontrola mesečnih troškova i neograničeni prenos podataka

● Jednostavna instalacija – Plug & Play rešenje

● USB modem već od 1 dinar

Od 16. februara, Vip mobilni HSPA+ internet biće dostupan u 30 Vip centara koji se nalaze u 6 većih gradova u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Zrenjanin i Pančevo) gde je mreža već uspostavljena. U narednim mesecima, prodajna mreža će pratiti razvoj HSPA+ tehnologije širom Srbije.

Vip Mobile

Facebook komentari: