ERP 2024

Volkswagen razmišlja da investira u Ford-ov projekat sa autonomnim vozilima

Čini se da Volkswagen i Ford ozbiljno razmišljaju o partnerstvu na projektu autonomnih automobila. Izvori Wall Street Journal-a tvrde da se Volkswagen uslovno složio da uloži ukupno 1,7 milijardi dolara u Ford-ovu ćerku kompaniju Argo čiji je fokus na autonomiji i pretvori je u „podjednako zajedničko ulaganje“.

PCPress.rs Image

Dok se tačni planovi za partnerstvo nisu pominjali, Volkswagen bi mogao da iznese veliki broj svojih ostvarenja na sto kojima bi doprineo daljem razvoju, uključujući i servis Moia, kao i Audi Autonomous Intelligent Driving group. Razgovori između dve kompanije ostvaruju „dobar napredak“, prema insajderima, iako još uvek postoji šansa da se dogovori ne ostvare, a Ford i Volkswagen nisu komentarisali informacije. Međutim, CEO Ford-a, Jim Hackett, izjavio je u januaru da je početno udruživanje sa Volkswagen-om bilo „temeljni okvir“.

Saradnja ne bi bila iznenađujuća. Oba brenda su jasno stavila do znanja da očekuju da će vlasništvo nad ličnim automobilima opadati sa porastom broja vozila bez vozača, i oni su pojačavali svoje napore i prebacivali fokus na servise za iznajmljivanje i druge usluge koje bi imale smisla u tom izmenjenom okruženju. Savez bi im pomogao da se izbore sa konkurentima koji sklapaju sopstvena partnerstva, kao što su BMW i Mercedes, i mogao bi da osigura da Ford i Volkswagen ostanu glavni igrači u automobilskoj industriji bez obzira na dramatične promene.

Pročitajte i:  Baidu Apollo robotaksi sa 60% nižom cenom 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: