BIZIT plus

Warner Bros zaposlio prvu ženu CEO-a u svojoj istoriji

Warner Bros je angažovao bivšeg direktora BBC-a Ann Sarnoff kao svog novog CEO-a, što je prvi put u istoriji studija da je žena na čelu kompanije.

PCPress.rs Image
Foto: variety.com

Sarnoff će se pridružiti John Stankey-u, CEO-u WarnerMedia, među najvišim menadžemntom te će nadgledati sadržaj, jer kompanija ozbiljno ulazi u striming budućnost. Ann Sarnoff će zameniti Kevin Tsujihara-u, koji je napustio kompaniju nakon priče Holliwood Reporter-a da je koristio svog uticaj kako bi pomogao Charlotte Kirk u njenoj glumačkoj karijeri nakon što su započeli ljubavnu aferu. Sarnoff je jedina žena među muškarcima na direktorskom nivou WarnerMedia, zajedno sa Bob Greenblatt, Jeff Zucker, Kevina Reilly i Casey Bloys-om.

Imenovanje Ann Sarnoff može da se smatra iznenađenjem u tim krugovima, međutim oblasti u kojima je stručna potpuno odgovaraju WarnerMedia. Kompanija sve ulaže u svoj dolazeći striming servis i potreban joj je lider koji može da ujedini filmski sektor sa novim striming sektorom. Sarnoff je provela godine u BBC Worldwide-u radeći na povećanju distribucije za kanale kao što je BBC America, koji je porastao sa 68 miliona na 80 miliona pretplatnika, prema podacima sa internet stranice BBC-a. Dok je bila u BBC-u, ona je nadgledala i alternativne metode monetizacije, uključujući i pomaganje da Doctor Who robe, na kojoj je u periodu od 2010. do 2015. godine zarađeno više od 100 miliona dolara u maloprodaji.

Sve ove veštine su ključne za Warner Bros i WarnerMedia. Očekuje se da će WarnerMedia lansirati svoju striming uslugu na pretplatu ove jeseni. Rukovodioci u AT&T ili WarnerMedia nisu potvrdili određeni datum lansiranja ili cene. Usluga će navodno koštati između 16 i 17 dolara mesečno. To je stavlja među skuplje striming servise, ali će uključivati pretplatu na HBO Now, koja je trenutno 15 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: