BIZIT plus

WD: ulazak na SSD tržište preuzimanjem kompanije SiliconSystems Inc.

WD-SiliconDrive Kalifornija, Lake Forest, 30. mart – Korporacija Western Digital, svetski lider u proizvodnji hard disk uređaja objavljuje da je danas WD završio preuzimanje kompanije SiliconSystems Inc, takođe sa sedištem u Kaliforniji. Preuzimanje je završeno gotovinskom transakcijom u iznosu od 65 miliona dolara.

Od osnivanja 2002. godine, kompanija SiliconSystems prodala je milione SiliconDrive®  uređaja vrhunskog kvaliteta koji su mahom primenjivani u mrežnim, komunikacionim, industrijskim, embeded-computing, vojnim i vazduhoplovno-svemirskim programima, što svedoči o njihovom vrhunskom kvalitetu.

SiliconSystems program proizvoda obuhvata proizvode sa SATA, EIDE, PC Card, USB i CF interfejsima u 2.5-inčnom, 1.8-inčnom i CF form-factor oblicima, a u njih su ugrađene već proverene PowerArmor®, SiSMART®, SolidStor® and SiSecure™ tehnologije za zaštitu podataka.

Već danas SiliconSystems postaje WD Solid-State Storage business unit, dopunjavajući već postojeću gamu WD proizvoda na polju Branded Products, Client Storage, Consumer Storage i Enterprise Storage business uređaja.

Više detalja o preuzimanju možete da saznate na sajtu kompanije WD, na adresi: http://www.wdc.com/en/company/investor/QandA.asp

Izvor: WD

Ostale vesti o SSD (Solid State Drive) tehnologiji na našem sajtu

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: