WebTop50 – 2012

Ima li života van Facebook-a? Autori brojnih Web prezentacija veruju da ima, pa i domaći Internet iz godine u godinu raste, kako brojem sajtova, tako i njihovim kvalitetom. Došlo je vreme da po šesnaesti put izaberemo 50 najboljih sajtova, dajući reč i našim čitaocima*

50 najinternetsantnijih

PCPress-WebTop50-2012Prema podacima britanske analitičke kompanije, na svetu trenutno ima 634 miliona Web sajtova, od kojih je čak 51 milion nastao tokom 2012. godine. Teško je precizno reći koji procenat odlazi na one sa sadržajem na srpskom jeziku, ali prema podacima RNIDS-a trenutno postoji 77.060 .RS i 6.858 .SRB domena. Nije bilo lako izdvojiti 50 šampiona.

Izbor najboljih srpskih sajtova, Web Top 50, sprovodimo po šesnaesti put, a žiri, kao i uvek, čine članovi naše Redakcije. Sajtove smo podelili u deset kategorija, birajući pobednika u svakoj od njih, ali i sajtove koji su možda tek za korak zaostali za šampionom. Cenili smo pre svega koristan sadržaj, redovno ažuriranje, kontakt sa posetiocima, a nije bilo zgoreg da sve to i lepo izgleda. Izabrali smo sajtove medijskih kuća, Web prodavnice, servise, IT magazine, ali i prezentacije za one koje zanimaju kulinarstvo, sport, rekreacija ili, jednostavno, zabava. Prvi put uveli smo i kategoriju Blog, prepoznajući lične Web dnevnike kao formu koja iz godine u godinu nudi sve kvalitetnije sadržaje. Neke od sajtova sa liste ste viđali i ranijih godina, što može biti dokaz da kvalitet opstaje, ali su se na listu pedeset najboljih probili i neki novi kandidati.

Pročitajte i:  Portal eKapija osvojio nagradu publike na izboru Top 50 za 2018. godinu

Web je dinamičan, pa takav treba da bude i naš izbor – ove godine smo osluškivali i vaše predloge, pružajući priliku posetiocima www.pcpress.rs ne samo da sugerišu interesantne sajtove, već i da glasaju za njih. Tako je Wannabe magazinu dodeljena specijalna nagrada publike, a drugu specijalnu nagradu dodeli smo RNIDS-u, zbog programa podrške projektima za popularizaciju Interneta.

Prostora za poboljšanje uvek ima, pa se i mi nadamo još težem poslu pri izboru sajtova naredne godine.

Sledeća strana -> Vesti i informacije


* – Napomena: nakon pobednika u kategoriji, sajtovi su prikazani abecednim redosledom

WebTop50-2012

Pogledajte i: IP kamere i video nadzor tehnologija – Videonadzor.Net
Facebook komentari:
IT Dating

SBB Solutions
Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 thoughts on “WebTop50 – 2012

Comments are closed.