WhatsApp i glasovne poruke kao statusi

Svi smo već navikli na glasovne poruke, a WhatsApp im je sada dodelio novu poziciju – korisnici mogu da ih postavljaju kao statuse koje mogu da čuju svi njihovi kontakti.

PCPress.rs Image

Glasovni status može da traje do 30 sekundi, a nestaje nakon 24 sata. Tako ova aplikacija za razmenu poruka sve više liči na društvenu mrežu. Obični statusi su se prvi put pojavili 2017. godine, a do sada su u njih mogle da stanu fotografije, videi, GIF-ovi i tekstualne poruke. Nova glasovna opcija je u skladu sa sve većom popularnošću poruka u kojima pošiljalac govori ono što bi inače napisao.

Kompanija je objavila da je tokom 2022. godine slato čak sedam milijardi WhatsApp glasovnih poruka na dan, pa se pretpostavlja da će i statusi biti jednako popularni. Oni koji ih čuju će na njih moći da reaguju baš kao i na obične pouke, a vlasnik će moći da bira ko status može da čuje.

PCPress.rs Image

Nije poznato koliko ljudi uopšte koristi WhatsApp statuse, jer su nekima pored toliko opcija za komunikaciju verovatno manje potrebni. Ostaje da se vidi hoće li zaživeti oni koji se snimaju, a mogli bi da budu korisni kad neko želi da nešto saopšti svima sa kojima komunicira preko ove aplikacije.

Pročitajte i:  WhatsApp vesti nedelje: prilagođena funkcija filtera za omiljene četove

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,