ePlaneta

Wi-Fi šeste generacije: Novi standard konačno bliži realnosti

Tokom protekle decenije domovi su se polako punili velikim i malim uređajima, te su se svi polako povezivali na kućni Wi-Fi. Svaki novi uređaj tražio je svoje parče interneta, što je polako postajalo problem, budući da je veći broj uređaja počeo da dovodi u pitanje kapacitete savremenih rutera. Ukoliko bi se ovako nastavilo brzine interneta mogle bi da postanu komplikacija koja bi uticala na sve povezane uređaje, te na korisničke živote.

PCPress.rs Image

Upravo je to problem koji Wi-Fi 6 pokušava da reši, a novi standard se na ovogodišnjem CES događaju konačno približio realnosti. Tako se na sceni pojavio veliki broj Wi-Fi 6 rutera i uređaja, a uz neke je došla i povoljna cena, što je bitna razlika u odnosu na prošlogodišnji debi Wi-Fi 6 proizvoda. Tako je rešen problem visokih cena, uz koje su se Wi-Fi 6 ruteri pojavljivali tokom 2019. godine, što je važno budući da usvajanje Wi-Fi 6 standarda zavisi i od broja novih rutera koji se budu našli u korisničkim domovima. Ovogodišnji proizvodi nisu nužno bolji od onih iz 2019, ali su svakako značajno poboljšanje u odnosu na starije modele koje menjaju.

Pročitajte i:  T-Mobile-ov novi 5G internet  

PCPress.rs Image

Cene novih rutera kreću se između 100 i 200 dolara, a najzapaženiji je bio onaj koji je predstavio NetgearNighthawk Mesh – koji je ujedno i prvi Wi-Fi 6 ruter koji ima povoljnu cenu i dolazi od proizvođača u kojeg se ima poverenje.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,