Top50 Glas publike

Windows 10 antivirus dobija važno ažuriranje

Microsoft je nedavno predstavio niz promena za Windows 10 antivirus servis, čija je uloga da sistem pojednostave, te ga učine efikasnijim.

PCPress.rs Image

Nove promene Microsoft 365 Defender (nekada Microsoft Threat Protection) i Azure Defender pakuju pod isti kišobran, pod imenom Microsoft Defender antivirus servis. Tvrdi se da će novo sistem moći da reaguje na svaki poznati XDR (novi način detektovanja modernih, sofisticiranih pretnji), a uz pomoć veštačke inteligencije koja će biti zadužena za detektovanje potencijalnih pretnji i automatsku primenu rešenja kada je to moguće.

Kompanija je najavila i da je Microsoft Defender for Endpoint (bivši Microsoft Defender ATP) stigao na Android telefone, a sprema se i verzija za iOS, što znači da će sistem uskoro biti dostupan na svim većim operativnim sistemima. U okviru mobilnih sistema bi trebalo da štiti od phishing napada, opasnih aplikacija i malicioznih fajlova, te bi mogao da od curenja čuva važne podatke.

PCPress.rs Image

Kako tvrde iz Microsoft-a, cilj je bio da se smanji kompleksnost antivirus zaštite, budući da su administratori često imali problema da pronađu rešenje problema, te objedine ono što je pronađeno u okviru različitih segmenata antivirus sistema.

Pročitajte i:  Microsoft Teams: Progresivna web aplikacija stiže za Linux korisnike

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,