Windows 10 File Explorer: Kad softverski inženjeri priskoče u pomoć

File Explorer možda nije najreprezentativniji deo Windows 10 iskustva, ali je važan, pa je Microsoft odlučio da raspiše konkurs za novo radno mesto, a za softverskog inženjera koji bi poboljšao upravo ovaj odeljak.

PCPress.rs Image

U konkursu se traži softverski inženjer sa C++ iskustvom, a kandidat koji bude dobio posao biće zadužen za dizajniranje, implementiranje, testiranje i nadgledanje Windows 10 i Windows 10X elemenata, a pretpostavlja se da Microsoft planira dodatna poboljšanja za File Explorer, i to ne samo na tradicionalnim računarima, već i na sklopivim uređajima koji su i motivisali rođenje verzije Windows 10X.

PCPress.rs Image

Windows 10X već ima drugačiji File Explorer u odnosu na Windows 10, a korisnici će na svojim sklopivim uređajima moći da pokreću i jednu i drugu varijantu, u zavisnosti od aplikacije koju koriste. To bi vrlo brzo moglo da se zakomplikuje, pa se pretpostavlja da Microsoft traga za elegantnijim rešenjem, što je značajno jer File Explorer već neko vreme zahteva da se njime neko ozbiljno pozabavi.

Izvor: Tom’s Hardware

Facebook komentari:
Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju
SBB

Tagovi: , , ,