ERP 2024

Word – Safe Mode

Navikli smo da Windows nakon bilo kakvog većeg problema i prinudnog restarta nudi ulazak u Safe Mode, spartansko okruženje bez proširenih Windows funkcionalnosti i različitih dodataka.

PCPress.rs ImageNa ovaj način, operativni sistem pokušava da automatski oporavi računar i pruži stabilan rad koji omogućava da se otkriju nedostaci koji su doveli do problematičnog ponašanja.

I novije verzije Microsoft Office‑a dozvoljavaju startovanje pojedinih programa u Safe Mode‑u. Ukoliko prilikom startovanja programa pritisnete Ctrl, dobićete pitanje da li želite da startujete Word u Safe režimu; ako potvrdite, Word će biti startovan bez bilo kakvih prilagođavanja menija, neće biti moguće snimanje template‑a, neće se automatski otvarati dokumenti oporavljeni nakon havarije.

Ukoliko se Word inače pokreće komandnom linijom sa nekim parametrima, svi će biti ignorisani osim parametara \a i \n. Takođe, nećete moći da snimate ni preference. Word u Safe režimu može da se pokrene i korišćenjem parametra /safe zadatog u komandnoj liniji: pritisnite Windows taster i zatim u polju Search programs and files otkucajte winword /safe i potvrdite sa Enter.

(Objavljeno u PC#191)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,