Top50 2023

Xbox One – centar kućne zabave

Krajem prošle godine videli smo šta Microsoft ima da ponudi u segmentu tableta, mobilnih platformi i operativnog sistema za računare. Juče smo mogli saznati kuda Microsoft ide u oblasti koja se najčešće naziva zabava.

05-21Mattrick_WebMicrosoft je na konferenciji u Redmondu predstavio svoju novu konzolu, Xbox One. Naslednik Xboxa 360 u prodaju će krenuti krajem ove godine, a iz Microsofta nisu dali podatke o ceni.

Ono što je, međutim, sa jučerašnjeg predstavljanja jasnije nego ikad, je da Microsoft želi da Xbox preraste igre, on je postao set-top box koji će gospodariti našim dnevnim sobama.

Na novom Xboxu ima dosta noviteta – Microsoft mu je dodao Blu-ray drive, mogućnost obavljanja Skype poziva, mogu mu se zadati komande glasom i pokretom,a tu je i novi Kinect kontroler, koji, prema navodima iz kompanije, bolje detektuje i analizira pokrete, ali i novi Xbox One kontroler. Čak može pratiti i rad srca kada vežbate.

Najavljeno je i 15 ekskluzivnih naslova ove godine, a tu je i ekskluzivan sportski sadržaj i Halo serija, najavljena juče, na kojoj će raditi i Stiven Spilberg.

Pročitajte i:  MSN Messenger, Zune, i još mnogo toga: Microsoft Graveyard odaje počast penzionisanim kreacijama tehnološkog diva

Što se hardvera tiče, Xbox One ima 8-jezgarni procesor, 8GB RAM memorije i hard disk od 500 GB.

Iz Microsofta kažu da su na razvoju novog Xboxa radili četiri godine, a stiže osam godina nakon predstavljanja prethodne verzije konzole. Dodatne informacije, naročito o naslovima koji stižu za novi Xbox, saznaćemo već sledećeg meseca na E3 gejmerskoj konferenciji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Xbox One – centar kućne zabave

Comments are closed.