Xiaomi HyperOS dolazi na preko 10 uređaja pre jula

HyperOS, najnoviji operativni sistem Xiaomi-ja za sve njegove uređaje, dolazi na više telefona i tableta u prvom polugodištu 2024. godine.

PCPress.rs Image

Xiaomi je objavio raspored lansiranja HyperOS-a za prvo polugodište 2024

Xiaomi je zauzeo centralnu pozornicu kada je lansirao svoj najnoviji flagship telefon koji podiže popularnost kompanije u mobilnoj fotografiji na novi nivo. Kompanija je najavila globalni debi Xiaomi 14 Ultra, zajedno sa običnim Xiaomi 14 u Barseloni, Španija. Novi telefoni dolaze sa svim novotarijama, uključujući i Xiaomijevu novu mobilnu platformu pod nazivom HyperOS. Međutim, serija Xiaomi 14 neće biti jedini telefoni koji će pružati HyperOS iskustvo. Xiaomi je objavio raspored lansiranja HyperOS-a za prvo polugodište 2024, koji obuhvata preko 10 uređaja u periodu od četiri do pet meseci.

HyperOS je lansiran prošle godine kao jedan od najambicioznijih projekata Xiaomi-ja, koji podrazumeva zamenu popularnog MIUI skin-a potpuno novim operativnim sistemom, koji omogućava bolju integraciju uređaja. Pošto je HyperOS baziran na Androidu 13, nudi funkcije koje bi imao bilo koji drugi Android telefon. Xiaomi je već isporučio HyperOS na nekim od svojih najnovijih uređaja, uključujući seriju Xiaomi 14, Watch S3, Smart Band 8 Pro, Pad 6S Pro, dok je OS takođe dostupan i na nešto starijim telefonima, uključujući Xiaomi 13 Pro i Redmi Note 13 Pro Plus. Ali kompanija ima plan da pokrije što više uređaja koliko može – barem pre jula ove godine.

Raspored lansiranja Xiaomi HyperOS-a za prvu polovinu 2024. godine

— Pametni telefoni

Xiaomi 14 serija

Redmi Note 13 serija

Xiaomi 13 serija

Redmi Note 12 Pro+ 5G

Xiaomi 13T serija

Redmi Note 12 Pro 5G

Xiaomi 12 serija

Redmi Note 12 5G

— Tableti

Xiaomi Pad 6S Pro

Xiaomi Pad 6

Xiaomi Pad SE

Xiaomi 12T serija

— Nosivi uređaji

Xiaomi Watch S3

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Neki od pomenutih uređaja dolaze sa preinstaliranim HyperOS-om, što znači da nećete morati da čekate da dobijete Xiaomi-jev novi operativni sistem kada kupite bilo koji od njih. Međutim, ako imate stari uređaj koji je deo ove liste, Xiaomi nije precizirao tačne datume kada bi lansiranje moglo početi. Može proći dani, nedelje, ili čak meseci dok se ne približi rok, odnosno prva polovina 2024. godine.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija