Xiaomi ozbiljno ulazi u polje autonomne vožnje

Prema poslednjim izveštajima Xiaomi je otkupio kineski startap Deepmotion za nešto preko 77 miliona dolara. Kupljena kompanija se već neko vreme fokusira na sisteme za autonomnu vožnju, što ukazuje na to da je Xiaomi ozbiljan kada je buduća proizvodnja automobila u pitanju.

PCPress.rs Image

Naime, Xiaomi je na ovaj način poboljšao svoj položaj na polju proizvodnje električnih vozila, zahvaljujući čemu bi mogao da postane ozbiljan konkurent američkim kompanijama Tesla i Waymo, te kineskoj Baidu. Kompanija je još u martu najavila da planira da u narednih deset godina uloži deset milijardi dolara u proizvodnju električnih automobila, budući da planira pametna vozila koja bi trebalo da budu pristupačna većini globalnog stanovništva.

Vest o akviziciji startapa Deepmotion je došla nakon izveštaja o prihodima u drugom kvartalu 2021. godine, u kojem je Xiaomi zaradio rekordnih 13,5 miliona dolara. U julu je pretekao kompaniju Apple kada je prodaja telefona u pitanju, a u drugom kvartalu je postao i najveći prodavac za evropsko tržište.

PCPress.rs Image

I dok najveći deo prihoda dolazi od telefona, Xiaomi je sve agresivniji i na drugim poljima, te već nudi TV uređaje, pametne satove i električne skutere. Električna autonomna vozila su izgleda sledeća na listi.

Pročitajte i:  Neodoljivi pokloni: Redmi Buds 5 Pro i Redmi Buds 5

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,